Šapić na Savskom šetalištu u Novom Beogradu: Ne odustajemo od uređivanja, uklanjaju se splavovi

Beta 12.10.2023

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić izjavio je danas da neće odustati od uređivanja šetališta na Savskom šetalištu u Novom Beogradu gde je u sredu počelo uklanjanje ugostiteljskih splavova čiji vlasnici nisu na licitaciji dobili ostanak na tom mestu.

Šapić je danas na Savskom keju rekao novinarima da se ispostavilo da veliki broj splavova "niti putuje, niti stoji na vodi", nego su "nasukani i stoje na šipu".

Njihovo uklanjanje će trajati, ocenio je Šapić i dodao da neće odustati od borbe za Savsko šetalište, iako to opstruišu "duboki sistemi na svim nivoima" i to "u samom sitemu Grada - od inspekcijske službe, komunalne milicije, svih sekreterijata".

Dodao je da su paralelno apelovali na ljude koji i žive na splavovima, da se jave da bi pokušali da im obezbede smeštaj jer "nikoga ne žele da ostave bez krova nad glavom".

"U skladu sa našim mogućnostima i kapacitetima uklanjaćemo spav po splav, imamo kapaciteta više javnih preduzeća. Konačno smo dobili mogućnost uklanjanja sa reke, Sekretarijat za privredu ima svoje ugovore sa firmama koje to mogu da rade. Očekujemo da će sutra ili prekosutra biti potpisan ugovor od strane inspekcije za tu nabavku koja se odužila mesecima, na koju su se stalno ulagale neke žalbe, ali zakon to dozvoljava", kazao je on.

Građani koji su se predstavili kao stanoovnici Novog Beograda su prekidali Šapićeva uzvicima: "Pokušavaš treći put da porušiš naš nasip!", "Ovde nisi dobrodošao!", "Vi od Savskog Keja pravite ruglo!", na šta je on odgovorio da svako ko želi da Kej ostane kakav jeste treba da na očekivanim izborima glasa protiv njega.

Na pitanje poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića da li poseduje stan u elitnom naselju u Barseloni čiji kvadratni metar košta 8.000 evra, Šapić je izjavio da nema i kazao Miketiću da on "onog trenutka kad počne da se bavi tuđom porodicom, mora da bude spreman da brani svoju, na isti način na koji je napadao tuđu" i da ne treba da se "igra tim stvarima", jer "svačija porodica treba da bude svetinja".

(Beta, 10.12.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »