Dveri: Kako se približavaju izbori gradska vlast Beograda sve bezočnija u nameštanju javnih nabavki

Beta 17.10.2023

Grad Beograd će, preko GSP-a, platiti čak 271 milion evra za kupovinu 300 novih autobusa i 20 tramvaja, a svako vozilo biće u proseku plaćeno po 850.000 evra, saopšteno je danas iz pokreta Dveri.

Dveri podsećaju da su, pre samo dve godine, zglobni autobusi na gas plaćeni 340.000 evra po vozilu, dok električni koštaju oko 360.000 evra, povodom čega su ocenile da primer poslednje nabavke pokazuje kako je "gradska vlast sve bezočnija i brutalnija u nameštanju i preplaćivanju javni nabavki", kako se približavaju izbori.

"Ovo javna nabavka najbolje svedoči koliki je stepen korupcije u Beogradu, a ništa bolja situacija nije ni na republičkom nivou niti u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji. Pozivamo odlazeću beogradsku vlast da odustane od najavljene pljačke građana koja se meri sa više od 100 miliona evra i upozoravamo ih da će nakon 17. decembra sve, a naročito ova i njoj slične nabavke biti preispitane i da će odgovorni biti krivično gonjeni", navodi se u saopštenju.

Dveri navode da je jedna od primarnih tačaka njihovog programa "upravo iskorenjavanje korupcije koja uništava kako republički, tako i gradske i opštinske budžete".

(Beta, 10.17.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »