Povređeno 10 policajaca u sukobu sa zatvorenicima u Idrizovu

Beta 28.10.2023

Deset policajaca povređeno je danas u sukobu sa većom grupom osuđenika u zatvoru "Idrizovo" kod Skoplja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

Kako se precizira, do obračuna je došlo kada je grupa zatvorenika u najvećem makedonskom zatvoru "Idrizovo" pokušala da rano jutros da spreči policajce da obave pretres u poluotvrenom odelenju, za koji su imali sudski nalog.

Prema policiji, "prilikom preduzimanja službenih dejstava okupila se veća grupa zatvorenika koja je pružila aktivan otpor, ali su savladani".

"Pri tome je povređeno 10 policajaca, a povređeni su i neki od zatvorenika", izjavio je porparol MUP Severne Makedonije Toni Angelovski i dodao da će posle dokumentovanja slučaja biti podnete odgovarajuće prijave.

Zatvorenici koje je kontaktirala Televizija Telma tvrde da ih je policija njih napala i tukla, da im je "razbacala i uništila hranu i da nekiod njih imaju polomljene zube i povrede arkade i glave".

Potparol MUP-a je naveo da su policajci Biroa javne bezbednosti u današnjem pretresu u Kazneno-popravnom zavodu Idrizovo, u poluotvorenom odeljenju, pronašli 63 mobilna telefona, 82 noža, 4 šiljka, 71 punjač za telefon i drogu.

Pretres je, istakao je Angelovski, napravljen u saradnju sa Osnovnim tužilaštvom Skoplje "nakon prethodno dobijenih operativnih saznanja".

(Beta, 10.28.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »