Počinje Jutro na Blic, prvi saznajte: Koliko sukob Izraela i Hamasa utiče na jačanje verske mržnje u svetu? Spomenik transrodnoj osobi srušen posle samo nekoliko dana (uživo, video)

Blic 31.10.2023
Počinje Jutro na Blic, prvi saznajte: Koliko sukob Izraela i Hamasa utiče na jačanje verske mržnje u svetu? Spomenik…

Da li jača verska mržnja u svetu i koliko sukob Izraela i Hamasa utiče na to? Koja je granica od podrške jednoj ili drugoj strani, pa sve do recimo antisemitizma ili možda mržnje protiv muslimana? Može li se svet pomiriti i možemo li svi biti jednaki? Gosti "Jutra na Blic" su Isak Asiel, vrhovni rabin Jevrejske zajednice u Srbiji i Muhamed Jusufspahić predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije.

Skulptura posvećena Merlinki, prvoj transrodnoj osobi u Srbiji, uništena je samo nekoliko dana pošto je postavljena. Da li se u našem društvu dve decenije od njenog ubistva nešto promenilo? I da li je važno da Beograd ima spomenik ovakve vrste? O ovoj temi razgovaramo sa Predragom Azdejkovićem, direktor Merlinka festivala i Draškom Đenovićem, verskim analitičarem. Da li se mladi rado vraćaju na selo? I, ako je tako, šta je razlog? "Jutro na Blic" donosi vam priče

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »