"Zelenski jedini još veruje u pobedu": Američki "Tajm" o mukama ukrajinskog lidera: "Ne shvata da gubi, a za mirovne pregovore neće ni da čuje"

Blic 31.10.2023
"Zelenski jedini još veruje u pobedu": Američki "Tajm" o mukama ukrajinskog lidera: "Ne shvata da gubi, a za mirovne…

Novinar američkog "Tajm" magazina Sajmon Šuster napisao je poduži članak o ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i njegovoj borbi za očuvanje nade u pobedu Ukrajine u ratu. Međutim, kako piše Šuster, koji je pratio Zelenskog tokom posete SAD u septembru, a potom otišao u Кijev gde je razgovarao sa bliskim saradnicima ukrajinskog predsednika, čini se da sve manje ljudi veruje u ratnu pobedu. Zelenski je, kako to jasno pokazuje ton dugog teksta, sve usamljeniji.

Prvo, Šuster napominje da je prvog dana svog putovanja u Кijev pitao osobu iz užeg kruga predsednika kako se Zelenski oseća ovih dana. U istoj sekundi dobio je jednu reč kao odgovor – ljutito. Posle više od godinu i po dana brutalnog i iscrpljujućeg rata, Zelenski je izgubio vedrinu i smisao za humor više ne dolazi do izražaja. - Sada samo uđe u prostoriju, sluša vesti sa ratišta i iz zemlje, izdaje naređenja i onda odlazi - kaže jedan od članova njegovog tima.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »