Zeleno levi front: Vlada Srbije, saopštenjem o privremenim organima vlasti, stala u odbranu nasilja

Beta 02.11.2023

Stranka Zeleno levi front je danas ocenila da je " skandalozno saopštenja" Vlade Srbije u tehničkom mandatu, u vezi sa, zbog predstojećih izbora,imenovanjem privremenih organa u lokalnim samouprava.

Vlada Srbije je ranije danas saopštila da je i o imenovanju u privremene organe - Dobrice Veselinovića u Beogradu i Milutina Jeličića (Jutke) u Brusu, "odlučivala isključivo lokalna samouprava".

Iz Vlade je saopšteno i da je reagovala na izveštavanje televizije N1 u vezi sa formiranjem privremenog organa u Opštini Brus a koje je ocenila kao " tendenciozno i netačno".

Zeleno levi front, u koji je prerastao pokret Ne davimo Beograd je naveo i da je kabinet premijerke u tehničkom mandatu, tim saopštenjem, "još jednom stao u odbranu nasilja".

Ta stranka, čiji je Veselinović predstavnik, je u saopštenju navela da to izjednačavanje Veselinovića i Jeličiča "brine svakog ko želi da živi u društvu bez nasilja".

Dodala je da je Jeličić bio osuđene na kaznu zatvora za nedozvoljene polne radnje, odnosno seksualno uznemiravanje a da je Veselinovića, istaknuti borca protiv nasilja.

U saopštenju te stranke je konstatovano da je, osim toga, "Vlada opet napala medije koji joj nisu po volji".

Zeleno-levi front je ocenio i da vlast "šalje poruku da želi da vlada širenjem straha i uz pomoć nasilnika", te da je vlada "uspela da dotakne dno i uvredi inteligenciju javnosti",

"Veselinović i Jutka predstavljaju ne samo dve dijametralno suprotne politike, nego i dve različite slike budućnosti Srbije - jedne koja misli da se strahom i nasiljem može dobiti sve i druge koja je oslobođena straha i nasilja", piše u saopštenju.

Veselinović je ocenio da je “Srpska napredna stranka još jednom pokazala da ne bira sredstva da se održi na vlasti", pa to, kako je dodao, "pokušava izdavanjem ovako gnusnih saopštenja".

"Građani su na ulicama jasno rekli da ne žele da žive u društvu punom nasilja, verujemo da će to reći i na decembarskim izborima”, dodao je Veselinović.

Kazao da će on i Zeleno-levi front, kao i do sad, ostati posvećeni poštovanju ljudskih prava, ravnopravnosti polova i da će, kako je naveo, "braniti dostojanstvo, pravdu i jednakost”.

(Beta, 11.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »