Gašić: Lovci treba da budu primer odgovornog ponašanja prema oružju

Beta 04.11.2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas na redovnoj sednici Skupštine Lovačkog saveza Srbije da lovci treba da budu primer odgovornog ponašanja prema oružju.

Gašić je lovcima poručio da se kao i do sada odgovorno odnose prema oružju, uz poštovanje svih mera bezbednosti i načela etičkog kodeksa lovaca, i da ničim ne dovedu u pitanje svoj i živote drugih ljudi, prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

Ministar je podsetio da je pre šest meseci, posle masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Dubona i Malo Orašje kod Mladenovca, uveden dvogodišnji moratorijum na izdavanje dozvola za držanje i nošenje kratkog oružja i izmenjen zaključak Vlade o lovačkom oružju, te lovci mogu da nesmetano obavljaju sve poslove u vezi sa Zakonom o oružju i municiji, uz obavezno posedovanje važeće lovne karte.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković je podsetio da je lovstvo jedan od prvih organizovanih oblika delovanja ljudi u istoriji, i dodao da Savez u Srbiji postoji 127 godina.

(Beta, 04.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »