Stefanović (SSP): Podrška Vučiću manja od 40 posto, koalicija sa Šešeljem očajnička

Beta 06.11.2023

 Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanovića izjavio je da Aleksandar Vučić čini sve da svoju izbornu listu podigne na više od 40 odsto podrške, ali da mu neće uspeti, već da će "prva cifra tog procenta biti tri".
On je na televiziji Nova S rekao da je dokaz da je "režim krenuo strmoglavo dole taj što je Vučić sada izvukao Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja".

"Sa Šešeljem se uhvatio očajan da uhvati bilo koji broj glasova sa konzervativnog krila i sad kaže 'dajte ljudi šta date, samo da mi prva cifra bude četiri', a neće biti četiri, nego će biti tri. Jasno je njima da su već izgubili Beograd i da je građanima preko glave i cena i korupcije i nasilja" izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Stefanović je podsetio da je Aleksandar Vučić više od godinu dana najavljivao formiranje Narodnog pokreta za Srbiju, a prvi put je to pomenuo prošle godine u septembru mesecu.

"Oni su sada već godinu dana govorili o nečemu što je doživelo potpuni fijasko jednako kao i njihov kontramiting. Pokušali su da naprave pokret i nisu uspeli", rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je koalicija SNS-a "fijasko koalicija" i da je njihov prvi veliki neuspeh što su državu u ekonomskom smislu doveli u situaciju da građani nemaju da plate račune i nemaju šta da jedu jer su cene otišle u nebo.

"Drugi njihov veliki neuspeh je što su oteli građanima penzije, a treći je da su Srbiju izolovali od svoje budućnosti, građana i saveznika. Ni javne ličnosti ni taj SPS nije hteo da pravi pokret sa njim", rekao je Stefanović.

Istakao je da se koalicija "Srbija protiv nasilja" okupila sa ciljem da u Srbiju vrati normalnost i izvuče je iz spirale nasilja u koju je režim uveo i u kojoj drži građane već 11 godina.

"Mislim da nakon ovih izbora nema nikakvih prepreka da mi stvorimo državu u kojoj će se znati red i vratiti normalnost. To znači da imamo neki oročen kraći period, ukoliko to građani Srbije budu na izborima tražili, da tad oslobodimo medije i REM, krenemo Srbiju da čistimo od taloga opšte korupcije i nesigurnosti i da nakon toga građani dobiju mogućnost da znaju ko se za šta zalaže i ko iza kog programa stoji", istakao je Borko Stefanović.

(Beta, 11.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »