Zavetnici: Koliko još provakcija Prištine je potrebno da srpske vlasti odbace francusko-nemački plan

Beta 10.11.2023

Srpska stranka "Zavetnici" javno je postavila pitanje koliko je još prištinskih provokacija na Kosovu i Metohiji potrebno, pa da vlast u Srbiji odustane od tzv. francusko-nemačkog plana.

Zavetnici su dodali da dok se u režimskim medijima prolazak nekoliko šlepera medicinske opreme do srpskih bolnica na Kosovu i Metohiji predstavlja kao maestralan diplomatski potez, Aljbin Kurti ponovo osniva takozvani Institut za ratne zločine i najavljuje tužbu protiv Srbije za navodni genocid.

"Do koje mere je potrebno da idu ovakve provokacije pa da se aktuelna vlast pokrene, da se povuče iz Briselskog sporazuma i odbaci protivustavni francusko-nemački plan", pitaju "Zavetnici".

Oni su u saopštenju ocenili da partije na vlasti i "probriselska opozicija" koriste potrebu za olakšavanjem svakodnevnog života kao izgovor za ustupke i predaju srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

"Pobeda nacionalnih snaga na izborima 17. decembra označiće povratak državotvorne politike u institucije Srbije i vraćanje pregovora o KiM u okvire Rezolucije 1244 i pod puni mandat UN", istakli su "Zavetnici" u saopštenju.

(Beta, 11.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »