Basta: Dodiku je mesto u zatvoru, pozivam međunarodne institucije da otvore istragu

Beta 17.11.2023

Bivši ministar privrede Rade Basta pozvao je danas međunarodne institucije da otvore istragu u slučaju "kriminalnih i korupcionaških poslova u regionu u koje je uključen predsednik Republike Srpske Milorad Dodik".

Basta je u pisanoj izjavi rekao da Dodik podriva teško stečeni mir u regionu Zapadnog Balkana, kao i da je "umešan u korupciju i kriminal, te da mu je mesto iza rešetaka".

Kazao je da je od suštinskog značaja da se uključe nezavisne međunarodne institucije i da se otvori nezavisna istraga koja će raščistiti sve "prljave poslove u koje je umešan Dodik" u celom regionu.

"Međunarodne institucije raspolažu relevantnim podacima i zato ih pozivam da dostave sve informacije kako bi građani bili upoznati o kakvom se političaru zaista radi i od kakvog političara bi vlast u Srbiji morala da se ogradi. Potrebna je reakcija zemalja članica Kvinte i institucija Evropske unije jer su u pitanju prljavi poslovi koji se odvijaju u celom regionu", naveo je Basta koji predvodi pokret Evropski put.

(Beta, 11.17.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »