SSP: Naprednjaci i Šapić su uništili javni prevoz u Beogradu

Beta 28.11.2023

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Ana Gođevac saopštila je danas da je prepolovljen autobus u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu najbolji dokaz da su Aleksandar Šapić i Srpska napredna stranka (SNS) javni prevoz u glavnom gradu.

Ona je dodala da su saobraćajne nezgode zbog neispravnih kočnica, tramvaji koji ispadaju iz šina, autobusi koji gore postali beogradska svakodnevnica.

"Samo srećom je i danas izbegnuta tragedija. Svakom dobronamerom čoveku je jasno da je bezbednost ljudi koji koriste javni prevoz ugrožena", istakla je Gođevac.

Dodala je da su naprednjaci tokom prehodne decenije za javni prevoz u Beogradu potrošili 2.5 milijarde evra, ali da zapravo nisu uradili ništa.

"Da su od toga zaista uložili samo jednu milijardu u pravu modernizaciju vozila, Beograd bi imao najsavremeniji saobraćaj. Gde su nestale naše pare? Oslo je u 2022. godini kupio 183 najsavremenija električna autobusa za 100 miliona evra. Gde je nama novih 1083 autobusa", naglasila je Gođevac.

Istakla je da je potpuno jasno da Beograd neće imati siguran i funkcionalan javni prevoz dok ne bude smenjena sadašnja nestručna, korumpirana i bahata gradska vlast.

"Glas za listu 'Srbija protiv nasilja' je glas za normalno funkcionisanje grada", zaključila je Gođevac.

(Beta, 11.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »