KOMS: Liste u izbornoj kampanji intenzivirale obraćanje mladima, prednjači SNS

Beta 30.11.2023

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) saopštila je danas da rezultati za treću nedelju monitoringa predizborne kampanje, od 20. do 26. novembra, pokazuju rast u obraćanju mladima u odnosu na prethodni period.

Prema rezultatima poslednjeg monitoringa predizborne kampanje KOMS-a, "šest od osam proglašenih lista je makar jednom komuniciralo ka mladima" u tom periodu, dok komunikaciju ka mladima nisu imale izborne liste Srpske radikalne stranke i koalicija "Dobro jutro Srbijo" koju čine Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo i udruženje "Otete Bebe".

"Najviše obraćanja ka mladima imala je lista Srpske napredne stranke (SNS) sa devet obraćanja, dok su po četiri obraćanja imale liste 'Srbije protiv nasilja' i Socijalističke partije Srbije (SPS). Ka mladima je komunicirano 22 puta kod proglašenih listi, što je značajan porast u odnosu na prethodni presek kada je komunicirano samo šest puta", navodi se u saopštenju.

Prema rezultatima monitoringa KOMS-a, u istom periodu mladima se izborna lista Nacionalno okupljanje, koju čine Zavetnici i Dveri, obratila tri puta, dok se koalicija NADA - Novi DSS i POKS, mladima obratila jednom.

KOMS naglašava da je do ovog preseka bilo proglašeno 12 izbornih lista, od čega su četiri manjinske koje nisu bile obuhvaćene monitoringom.

(Beta, 11.30.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »