Obradović (Dveri): Osam tačaka novog srpskog suverenizma Nacionalnog okupljanja

Beta 03.12.2023

 Lider Dveri Boško Obradović je danas objavio osam tačaka "novog srpskog suverenizma" za koje se zalaže izborna koalicija "Nacionalno okupljanje".

On je u saopštenju naveo da ta koalicija, koju uz Dveri, čini stranka Zavetnici, javne ličnosti i udruženja, garantuje da će politika buduće Vlade Srbije počivati na tim principima.

Kazao je da tu spada odbacivanje francuskog-nemačkog plana za Kosovo, "odmah i u celosti" kao i protivljenje uvodjenja sankcija Rusiji i bilo kom drugom.

Prema njegovim rečima, tu spada i protivljenje članstvu Srbije u NATO i isticanje kandidatire za BRIKS kao i "puna podrška Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju".

Uz "ekonomski i ekološki patriotizam", kako je naveo, tu spada i "suverena prosvetna, kulturna i medijska politika" kao i princip "Evropa otadžbina – da,  briselska EU – ne".

"U 21. veku najvažnije je očuvati svoj duhovni i nacionalni identitet - veru, istoriju, tradiciju, jezik i pismo", naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima  prioritet je i očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti.

"Da se izborimo protiv kolonijalne uprave, da se udržavi ponovo mi pitamo i odlučujemo kako će izgledat prosveta, kultura i mediji, a ne neko sa strane. Srbija je zakon!", ukazao je on.

(Beta, 12.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »