Bajden: Da nije Trampa nisam siguran da bih se kandidovao za izbore 2024.

Beta 06.12.2023

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da nije siguran da bi se kandidovao za još jedan mandat da Tramp nije protivkandidat.

"Da nije Trampa nisam siguran da bih se kandidovao", rekao je Bajden juče povodom svog kandidovanja za drugi predsednički mandat 2024. godine.

"Ali ne možemo mu dozvoliti da pobedi", rekao je 81-ogodišnji Bajden tokom susreta sa demokratskim donatorima kod Bostona, govoreći o bivšem republikanskom predsedniku Donaldu Trampu.

"Tramp se više ni ne krije. Kaže nam šta će raditi," rekao je Bajden dodajući da ako na izbore ide Tramp onda treba i on da ide. Upitan da li bi se povukao kada bi se njegov rival povukao iz trke, Bajden je odgovorio "ne, ne sada".

Bajden čija kampanja ima teškoće da uhvati zamah odavno govori da je on u najboljem položaju da ponovo pobedi Donalda Trampa.

Bajdenove pozne godine zabrinjavaju birače i on ima teškoće da plasira svoj ekonomski učinak ali redovno ponavlja da je sama demokratija u pitanju na novim izborima i novim najavljenim sučeljavanjem sa bivšim predsednikom i biznismenom.

I pored pada popularnosti, izuzimajući neko veliko iznenađenje ili ozbiljne zdravstvene probleme, koje bi ga primorale da se povuče, gotovo je izvesno da će aktuelni američki predsednik pobediti u nominaciji svoje partije za demokratskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine.

Donald Tramp je za sada veliki favorit za predsedničkog kandidata republikanske partije.

(Beta, 12.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »