Vučić razgovarao sa Alijevim o 'svim važnim temama' za bilateralne i ekonomske odnose

Beta 10.12.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas "o svim važnim temama za bilateralne i ekonomske odnose" sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom koji je došao u Srbiju na cremoniju otvaranja gasnog interkonektora Srbija-Bugarska kod Niša.

"Sa prijateljem Ilhamom Alijevom razgovarao sam danas o svim važnim temama od interesa za naše bilateralne i ekonomske odnose", napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao da su razgovarali i o geopolitičkim pitanjima koja opterećuju region i ceo svet.

Vučić je rekao da je "ponosan na to" što je Srbija sa Azerbejdžanom uspela da izgradi odlične odnose koji su podignuti na nivo strateškog partnerstva.

U okviru strateškog partnerstva se osim energetike radi i na brojnim drugim oblastima u kojima se unapređuje saradnja, poput vojne industrije, visokih tehnologija i zajedničke proizvodnje za treća tržišta, napisao je Vučić.

Gasni intekonektor Srbija-Bugarska pušten je danas u probni rad u merno-regulacionoj stanici u Trupalu kraj Niša a svečanosti povodom početka rada prisustvovali su predsednici Srbije, Azerbejdžana i Bugarske Aleksandar Vučić, Ilham Alijev i Rumen Radev, kao i i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žofre.

(Beta, 12.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »