Vasić (YUCOM): Situaciju teško rešiti bez međunarodne podrške, izvršiti pritisak na institucije da rade svoj posao nepristrasno (VIDEO)

Insajder 25.12.2023
Vasić (YUCOM): Situaciju teško rešiti bez međunarodne podrške, izvršiti pritisak na institucije da rade svoj posao…

Bez međunarodne podrške jako teško rešiti ovu situaciju, ako imate neaktivne institucije, rekla je u Marker razgovoru Milena Vasić iz Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), dodajući da je neophodno izvršiti pritisak na institucije da rade svoj posao nepristrasno i u skladu sa zakonom. Vasić je u Marker razgovoru govorila i o tome da li je na protestu u centru Beograda došlo do prekomerne upotrebe sile, štrajku glađu i kršenju prava privatnosti.

Ocena YUCOM-a da je na protestu u nedelju uveče u centru Beograda došlo do prekomerne sile potiče iz toga što je policija koristila palice, koje su kao sredstvo prinude nešto što treba da se preuzme kao krajnja mera. Za saopštenje tužilaštva u kome se navodi da su pripadnici MUP-a reagovali u skladu sa Zakonom o policiji , Vasić kaže da joj nije poznato na osnovu čega se došlo do tog zaključka. 'Javno su dostupni materijali u kojima se vidi da pripadnici

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »