Kineski univerzitet organizuje besplatne gozbe sa 2,5 tone ribe

Beta 29.12.2023

ČANGŠA - Studenti centralnog kineskog koledža dobili su poseban poklon za kraj godine - besplatne gozbe sa ukupno 2,5 tone sveže ribe, piše Sinhua.

Univerzitet umetnosti i nauke Hunan, koji se nalazi u gradu Čangde, nedavno je organizovao dve riblje gozbe za svoje student, pošto su pokušali da oslobode lokalno jezero od prezasićenosti ribom koja je ugrozila ekologiju jezera.

Riba potiče od mladih jedinki puštenih u jezero 2003. godine i narasla je do ogromnih veličina pošto je nije bilo organizovano ribarenje, rekao je Ven Džijong, direktor logističke službe koledža.

Univerzitetsko osoblje je 22. i 25. decembra ulovilo ukupno 2,5 tone ribe, uključujući šarana i tolstolobika. Školski kuvari su kuvali ulovljenu ribu na različite načine, kao što su dinstanje, prženje u dubokom ulju  i kuvanje na pari sa kultnim seckanim čilijem Hunan,kao začinom.

Ribljim specijalitetima posluženo je oko 10.000 studenata i profesora.{image2:Foto: Zaposleni hvataju ribu mrežom na Univerzitetu umetnosti i nauke Hunan u Čangdeu, centralna kineska provincija Hunan (Foto: Cai Venlong/Sinhua)}

Na kineskim društvenim medijima, video snimci koji prikazuju velike ribe kako se praćakaju u mrežama izazvali su veliku pažnju, a mnogi korisnici interneta su izrazili čuđenje zbog same veličine šarana. Snimak  je pregledan više od 46 miliona puta na popularnom sajtu za mikroblogovanje Sina Veibo.

"Ribe su uglavnom  bile teške po oko 15 kg, a najveća je dostigla 40 kg", rekao je Ven. "Odlučili smo da oslobodimo najveće ribe, kao i one male", dodao je.

(Beta, 12.29.2023)

Ekologija »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »