Šolc najnepopularniji kancelar od 1997.: Nemačkoj vladi vrtoglavo pada rejting, a krajnje desna AFD nikad jača: Šta će biti sa semafor koalicijom u godini izbora u EU?

Blic 06.01.2024
Šolc najnepopularniji kancelar od 1997.: Nemačkoj vladi vrtoglavo pada rejting, a krajnje desna AFD nikad jača: Šta će…

Političari vladajuće koalicije u Nemačkoj obaraju rekorde u nepopularnosti pa je čak 82 odsto Nemaca nezadovoljno radom vlade zbog čega i kancelaru Olafu Šolcu i svim ministrima vrtoglavo pada rejting. S druge strane, krajnje desna Alternativa za Nemačku (AFD) nikad nije bila jača i njena popularnost u odnosu na 2016. godinu skočila je skoro duplo - sa 12 na 22 odsto, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja.

Kako piše "Bild", samo 19 odsto anketiranih od strane Instituta za ispitivanje javnog mnjenja "Infratest dimap" reklo je da je zadovoljno radom političara SPD čiji je član Šolc. Stvari za SPD nastavljaju da idu nizbrdo pošto je rejting ove stranke za jedan procenat niži nego u decembru, a Šolc je poneo neslavnu titulu najnepopularnijeg kancelara u Nemačkoj još od 1997. godine! "Bild" navodi da je podrška vladajućoj takozvanoj semafor koaliciji koju čine SPD, Zeleni

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »