N1: Srbija protiv nasilja sutra predaje zahtev Ustavnom sudu za poništenje beogradskih izbora

Beta 17.01.2024

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" sutra će podneti zahtev Ustavnom sudu za poništavanje lokalnih izbora u Beogradu 17. decembra, prenela je televizija N1.

Prethodno je član Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimpić izjavio da veruje kako će beogradski izbori biti ponovljeni i održani za nekoliko meseci jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić "strancima uvek popušta, dok je nepopustljiv prema zahtevima građana".

"Prema tome, izbori će biti poništeni kada evropske institucije to budu ozbiljno zatražile", ocenio je Alimpić za N1.

Na konstataciju da nije objavljen ovogodišnji prvi broj gradskog Službenog glasnika u kojem je trebalo da izađu konačni rezultati, a odštampan je Službeni glasnik broj dva s drugim odlukama, Alimpić je rekao da se to događa, ali da u ovom slučaju nema ikakvog objektivnog razloga za to.

"Veliko je pitanje da li ćemo moći da podnesemo žalbu (na izbore 17. decembra), jer ako je podnesemo pre nego što je objavljen, Ustavni sud će odbaciti žalbu, i reći će: 'Dostavite nam taj list', a on ne postoji. A kada bude objavljen reći će: 'Pa isteklo je 15 dana (za žalbu)", naveo je Alimpić.

(Beta, 01.17.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »