Od 13.00 do 14.00 časova 'uobičajan nivo' zagađujućih materija u beogradskom vazduhu

Beta 24.01.2024

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd objavio je da su danas, od 13:00 do 14:00 časova, zabeležene koncentracije zagađujućih materija u vazduhu na "nivou uobičajenom za ovo doba godine".

Taj zavod je u saopštenju na svom sajtu precizirao da se radi o suspendovanim česticama PM10, PM2,5, NO2 i CO.

Dodaje se da Zavod, u okviru mreže automatskih mernih stanica, kojima se obavlja redovan monitoring vazduha na teritoriji Beograda, konstantno prati koncentracije zagađujućih materija na lokacijama koje se nalaze u potencijalnoj zoni uticaja požara, koji se jutros dogodio u kineskom tržnom centru, u Bloku 70, na Novom Beogradu.

To su lokacije Novi Beograd-Omladinskih brigada, Zemun-Tošin Bunar, Zemun-Ugrinovačka, Ada Marina, Ada Petlja i Banovo brdo.

"Od 13:00 do 14:00 zabeležene koncentracije zagađujućih materija u vazduhu  suspendovanih čestica PM10, PM2,5, NO2 i CO,  koje se mogu dovesti u vezu sa požarom nalaze se na nivou koji je uobičajen za date lokacije u ovo doba godine", piše u saopštenju.

Vazduh je ocenjen kao dobar na mernim mestima - Novi Beograd-Omladinskih brigada, Zemun-Tošin Bunar i Ugrinovačka, Ada Marina, Ada Petlja i Banovo brdo.

Zavod je, u trećoj po redu informaciji o kvalitetu vazduha nakon jutrošnjeg požara naveo da nastavlja da  prati koncentracije zagađujućih materija u vazduhu.

(Beta, 01.24.2024)

Povezane vesti »

Komentari

Politika, najnovije vesti »