SNS i SPS: U foto-finišu traže još dva odbornika Prelazni rok traje još 20 dana, hoće li Beograd dobiti skupštinsku većinu: Šapić se uzda u raskol Nestorovićevog pokreta?

Blic 29.01.2024
SNS i SPS: U foto-finišu traže još dva odbornika Prelazni rok traje još 20 dana, hoće li Beograd dobiti skupštinsku…

Borba za vlast u prestonici zavisi od prelaznog roka koji će, po svemu sudeći, trajati do 19. februara jer je za tada Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, najavio konstitutivnu sednicu skupštine. Raskol u pokretu "Mi, glas iz naroda" otvara mogućnost SNS-u i SPS-u da u foto-finišu nađu još dva odbornika neophodna za skupštinsku većinu s tim što analitičari ne isključuju mogućnost da se vlasti prikloni i neko sa drugih lista.

Vreme za formiranje vlasti u Beogradu počelo je da teče u utorak kada je Gradska izborna komisija dodelila mandate za 110 odbornika. Baš tog dana Šapić je uputio javni poziv listi "Mi, glas iz naroda" da razgovaraju o beogradskoj vlasti nakon čega je u ovom pokretu koji predvodi Branimir Nestorović praktično ozvaničen rascep jer se nosilac beogradske liste Aleksandar Jerković izdvojio iz tog udruženja. Jerković se poslednjih dana oglašavao uglavnom na društvenim

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »