Bacili otrov pored dečjeg igrališta jer su im smetali psi Građani u panici, "Dovoljno je da dete slučajno dohvati kreozan i umre u mukama"

Alo 06.02.2024
Bacili otrov pored dečjeg igrališta jer su im smetali psi Građani u panici, "Dovoljno je da dete slučajno dohvati kreozan i…

U beogradskom naselju Mirijevo postala je sve češća pojava nalaženje otrova, koji pojedini građani prosipaju kako bi ubijali pse lutalice, ali i vlasničke ljubimce. Meštani su u strahu jer je u pitanju jaka supstanca kreozan i sasvim mala količina praha je dovoljna da uništi unutrašnje organe osoba koja ga slučajno proguta.

"Deca se igraju tuda, sve i da se obriše, mogu da ostanu tragovi, a malo dete ako ga ponese na ručicama, pa posle stavi u usta, nagrabusilo je. Ne želim ni da pominjem šta može da se desi", napisala je jedna Mirjevka u komentaru objave sa fotografijom otrova na ulici. Alo, privatna arhiva fejsbuk Inače, kreozan je izuzetno opasna i zabranjena supstanca! Zabranjeno je i u Srbiji, i to zbog visoke toksičnosti i smrtne opasnosti koju ima po životinje, ali i ljude.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »