Stefanović (SSP): Nacisti su Jevreje nazivali insektima, kao što Brnabić naziva opoziciju

Beta 09.02.2024

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je pripadnike opozicije premijerka Ana Brnabić dva puta nazvala insektima, odnosno "muvama", i dodao da su takve izraze za političke protivnike koristili nacisti.

Kako je saopšteno iz SSP, Stefanović je za televiziju Insajder rekao da su "nacisti tako nazivali Jevreje".

"Nazivali su ih insektima. Štrajher je u svom čuvenom glasniku, koji se zvao 'Jurišnik', tako nazivao pripadnike jervejskog naroda. Nije ih sramota da govore tako o ljudima koji ne žele ništa protiv sopstvene zemlje, nego brane ovu zemlju od uzurpatorske vlasti koja se drznula da pokrade izbore", istakao je Stefanović.

Na pitanje da li će Rezolucija Evropskog parlamenta usvojena juče, u kojoj se traži međunarodna istraga izbora u Srbiji, moći i da se sprovede, s obzirom na to da su izbori za EP 9. juna, Stefanović je rekao da ima vremena, ali i da su stavovi koji su izneti u Rezoluciji u pravcu odbrane osnovnih vrednosti Evrope.

"To što je rekao ovaj saziv Evropskog parlamenta su isti principi na kojima će stajati i budući saziv Evropskog parlamenta i Evropska komisija", naglasio je Stefanović.

Stefanović je istakao da "ima dovoljno vremena da se uđe ozbiljno u proces prečišćavanja biračkog spiska, da se uđe ozbiljno u proces otvaranja RTS-a za drugačije mišljenje, a i za treći segment, a to je zaustavljanje pritiska na birače".

(Beta, 02.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »