Više od 160 izlagača na petom "Sajmu zavičaja" u srpskoj Atini! Svi su dobrodošli, ulaz na manifestaciju besplatan (foto)

Dnevnik 11.02.2024  |  Tanjug
Više od 160 izlagača na petom "Sajmu zavičaja" u srpskoj Atini! Svi su dobrodošli, ulaz na manifestaciju besplatan (foto)

NOVI SAD: Peti "Sajam zavičaja - zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu", koji tradicionalno okuplja Srbe iz celog regiona, a u okviru koga će vrednosti svoga kraja predstaviti više od 160 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore otvorili su danas ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, kao i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Selaković je rekao da resorno ministarstvo ima i svoj štand na "Sajmu zavičaja" prevashodno zbog boračko-invalidske zaštite kojoj pridaju veliku pažnju. Novi Sad je još jednom potvrdio da je Srpska Atina i kulturni centar Srbije jer se danas održava peti 'Sajam zavičaja' koji pokazuje neraskidivo jedinstvo srpskog prostora i okuplja pripadnike srpskog naroda i baštini srpsku kulturu sa svih područja bivše Jugoslavije, ali i okoline, kazao je Selaković. Vučević je

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »