VJT u Beogradu: Pokrenuta istraga protiv četvorice stranaca osumnjičenih za otmicu

Beta 23.02.2024

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu je saopštilo danas da je pokrenulo istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. na teritoriji Mladenovca oteli dve osobe i za njihovo puštanje tražili 300.000 evra.

VJT ih tereti da su u Maloj Vrbici, sa drugim nepoznatim osobama "silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržal" F. B. i M.K., te da su od njihovih porodica tražili ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i da bi ih pustili na slobodu.

Državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirije A. H. (23), državljanin Jordan i Srbije D. S. (38) i državljanin Sirije Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, dodaje se u saopštenju.

Saslušani  su u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, navelo je VJT.

Na predlog tužilaštva, Viši sud u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su "silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici", piše na sajtu VJT.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, a tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom,

Primoravali su  ih da od porodica traže novac kako ih ne bi ubili i da bi ih pustili na slobodu, te su im dali im rok za isplatu do 13. februara 2024. do 10.00.

Oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. 200.000 evra, a M.K. 100.000 evra.

(Beta, 02.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »