Šefica Evropske komisije u Kijevu podržala otpor ukrajinskog naroda

Beta 24.02.2024

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen podržala je danas, po dolasku u Kijev na samu drugu godišnjicu od početka ruske invazije na Ukrajinu, "izuzetan otpor ukrajinskog naroda" .

Ona je u poruci objavljenoj uz fotografiju sa železničke stanice u Kijevu, istakla da EU "više nego ikad podržava čvrsto Ukrajinu, finansijski, ekonomski, vojno, moralno", kako je navela, "dok zemlja konačno ne bude slobodna".

U zajedničkoj izjavi čelnika EU povodom druge godišnjice rata u Ukrajini objavljenoj juče ocenjeno je Unija jedinstvenija "nego ikad" u podršci Ukrajini.

"Više nego ikad ostajemo ujedinjeni i verni našem obećanju da podržavamo Ukrajinu koliko dugo je potrebno", napisali su u saopštenju.

Danas se navršavaju dve godine od početka ruske invazije na Ukrajinu.

Italija, kao predsedavajuća Grupom sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) će održati virtuelni samit sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u znak podrške njegovoj zemlji.

Skupovi podrške Ukrajini povodom druge godišnjice od početka ruske invazije održaće se i u Berlinu, Londonu, Varšavi, Parizu.

(Beta, 02.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »