Popović (SSP): SNS izborni inženjering otplaćuje tako što dozvoljava nadogradnju zaštićenih zgrada

Beta 07.03.2024

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da Srpska napredna stranka (SNS) "otplaćuje svojim investitorima izborni inženjering tako što im daje da zidaju gde hoće i da nadograđuju zaštićene zgrade".

Popović je u pisanoj izjavi kao primer za to navela "projekat kojim se istaknutom članu SNS-a Vladimiru Mandiću dozvoljava nadogradnja u zaštićenoj kulturno-istorijskoj celini Savamala".

Ona je upitala da li je to "nagrada za prijavu fantomskih birača ili avans za naredne izbore".

Podsetila je da je "na zgradi u Kraljevića Marka 9 u vlasništvu firme Vladimira Mandića 17. decembra bilo prijavljeno 154 birača za beogradske izbore, a 121 za parlamentarne".

Popović je navela da su među prijavljenim biračima bili "predsednik Skupštine opštine Sokolac Sretko Marjanović, poslanica u Parlamentu Bosne i Hercegovine Daliborka Milović, kandidat Šešeljevih radikala u Tuzli Velimir Šekarić, v.d. pomoćnika direktora KPZ u Bijeljini Aleksandar Majdov, šef pisarnice u Zvorniku Zorica Stevanović i predsednik Narodnog fronta iz Višegrada Savić Sava".

"Nakon izbora koji će biti sprovedeni u skladu sa preporukama ODIHR-a, odgovaraće svi koji su rušili grad i maltretirali ljude zarad profita i ostanka na vlasti", kazala je Popović.

(Beta, 03.07.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »