Odmetnuti pilot, zavera ili "let duhova" 10: godina od jedne od najvećih misterija avijacije, jedno pitanje sve proganja: Kako je avion nestao bez traga?

Blic 08.03.2024
Odmetnuti pilot, zavera ili "let duhova" 10: godina od jedne od najvećih misterija avijacije, jedno pitanje sve proganja: Kako…

Ubrzo posle ponoći 8. marta 2014, "boing 777" je poleteo iz Kuala Lumpura i postojano se peo na visinu od oko 10.000 metara. Nakon što je dobio instrukcije da prebaci frekvencije na vijetnamsku kontrolu vazdušnog saobraćaja, pilot je odgovorio na ljubazan, ali metodičan način koji je uobičajen u radio pozivima: „Laku noć, malezijski tri sedam nula“. To je bila poslednja poruka koja je ikada primljena sa leta MH370 "Malezijan erlajnsa".

Prošla je decenija otkako je avion na letu MH370 skrenuo sa kursa za Peking i nestao, ali, uprkos jednoj od najvećih i najskupljih multinacionalnih potraga u istoriji, jedna od najvećih misterija avijacije ostaje nerešena. Za Narena Šarmu, čija je supruga Čandrika bila među 239 ljudi na letu koji nikada nije stigao na odredište, to je nemoguće prihvatiti. - Brinem se, zato što ne znamo šta se desilo sa letom, da smo kolektivno ranjivi – rekao je on za "Gardijan".

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »