Još roditelja učenika Ribnikara za ukidanje vladine radne grupe za Memorijalni centar

Beta 12.03.2024

Roditelji učenika 8/2 osnovne škole "Vladislav Ribnikar" podržali su danas zahtev ostalih roditelja dece ove škole upućenog vladi Srbije u kojem se traži da se u potpunosti ukine Odluka o obrazovanju radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Roditelji preživele i ranjene dece u majskom masakru su u saopštenju istakli da su zgroženi ponašanjem vlade koja, očigledno, selektivno primenjuje mere u vezi sa obeležavanjem i sećanjem na ovaj tragičan događaj.

Prema njihovim rečima, vladu ne interesuju preživela deca, kao ni ostalih 1000 učenika koji pohađaju školu "Vladislav Ribnikar".

"Zbog toga se ograđujemo od bilo kakvog učešća naše dece i nas samih u realizaciji svih njihovih planova i aktivnosti, uključujući sve buduće komemoracije, manifestacije i pomene", naglasili su roditelji u saopštenju.

Dodali su da izričito zabranjuju korišćenje fotografija, isticanje imena i prezimena preživele dece, njihovih inicijala, brojnog stanja odeljenja 7/2, indeksa odeljenja, sastava, pisama, fizičkih i audio – vizuelnih zapisa, kao i drugih materijala na kojima se nalaze ili su izradila deca ili roditelji.

"Spremni smo da u sprečavanju takvih radnji preduzmemo odgovarajuća pravna sredstva protiv odgovornih i zahtevamo da se sve do sada objavljeno povuče. Takođe, želimo da ponovo iskažemo našu iskrenu zahvalnost i punu podršku nastavničkom kadru OŠ "Vladislav Ribnikar" i da im potvrdimo našu privrženost", zaključili su roditelji u saopštenju.

(Beta, 03.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »