PSG: Zabrinjava što nema reakcije ministra i zaštitnika građana na sve učestalije napade na novinare

Beta 15.03.2024

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da zabrinjava što nema reakcije ministra informisanja Mihaila Jovanovića, kao ni zaštitnika građana Zorana Pašalića, na sve učestalije napade prema nezavisnim novinarima i medijima u Srbiji, kojih je od početka godine bilo 17.

"Orkestrirani napadi i kampanja mržnje prema nezavisnim novinarima i medijima koji nisu pod kontrolom režima koji su sve učestaliji služe isključivo zastrašivanju i pokušaj su da ovi novinari odustanu od tema kojima se bave ili novinarstva generalno", naveo je u saopštenju generalni sekretar PSG Aleksandar Radovanović.

Prema njegovim rečima, ni u tužilaštvu ni u policiji nisu pokrenuti "bilo kakvi postupci" kako bi se ti napadi zaustavili, a oni koji ih sprovode uhapsili i kaznili.

"U svim napadima saučestvuju i režimski mediji koji pored toga što netačno prenose izjave političara, sada to rade i novinarima, kako bi pojačali efekte napada. Sve to nam govori da u stvari vladajuća stranka stoji iza ovih napada, što možemo da vidimo i po načinu na koji se sprovode, jer su vrlo koordinisani i organizovani, a ne stihijski kako to žele da nam prikažu", ocenio je Radovanović.

(Beta, 03.15.2024)

Zaštitnik građana »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »