Zaštitnik građana

Pašalić: Niko nije protiv donošenja Zakona o pravima deteta, već protiv umnožavanja institucija

B92 pre 17 sati
Beograd -- Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio da se ta institutcija ne protivi donošenju zakona o pravima deteta, već umnožavanju institucija. Podsetimo, tim zakonom prediveđno je uvođenje dečijeg ombudsmana. Pašalić je za televiziju Prva… »

ANKETA: Da li je deci u Srbiji potreban ombudsman?

B92 pre 20 sati
Novi predlog zakona o pravima deteta podelio nadležne. Da li je Srbiji potrebna institucija dečjeg ombudsmana ako te poslove već obavlja Zaštitnik građana? Argumente za i protiv ukrstiće Dragan Vulević i Zoran Pašalić u Jutarnjem programu TV… »

Dupliranje državnih organa sa istim nadležnostima – skupo i neefikasno

Politika pre 1 dan
Inicijativa za osnivanje zaštitnika prava deteta (dečjeg ombudsmana) postoji u javnosti dugi niz godina. Poslednjih dana ponovo se našla u žiži javnosti, ovoga puta i konkretno, kroz davanje mišljenja državnih organa i institucija na tekst Nacrta… »

Koha: Haradinajev kabinet potrošio oko 700.000 evra za ručkove

RTS pre 5 dana
Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili 672.223 evra, piše prištinska "Koha ditore", prenosi "Koha net". Dodaje da je za ukupne troškove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona… »

Prištinski mediji: Haradinajev kabinet potrošio više od 600.000 evra na restorane

Telegraf pre 5 dana
Nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, već su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana - navodi Koha. Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj i njegovi saradnici su… »

Pokrajinski ombudsman: U selima nema sigurnih kuća koje bi štitile žene od nasilnika

Radio 021 pre 6 dana
Žene sa sela spadaju u kategoriju žena iz ranjivih grupa koje su često višestruko diskriminisane, poručuje Pokrajinski zaštitnik građana - Ombudsman povodom 15. oktobra, koji se u svetu obeležava kao Međunarodni dan seoskih žena. Kako dodaje… »

Pašalić: Tražićemo odgovore od policije

Danas pre 7 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da će ta institucija tražiti odgovor da li je poštovana procedura prilikom hapšenja radnika Krušika Aleksandra Obradovića, navodeći da je to ono što je u njihovoj ingerenciji. Pašalić je za N1… »

Pašalić: Tražićemo odgovor da li je poštovana procedura pri hapšenju Obradovića

N1 Info pre 8 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je, gostujući na N1, da će institucija na čijem je čelu tražiti odgovor da li je ispoštovana policijska procedura koju zakon nalaže od momenta hapšenja radnika Krušika Aleksandra Obradovića, navodeći da… »

Pašalić: Tražićemo odgovore od policije

Cenzolovka pre 7 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da će ta institucija tražiti odgovor da li je poštovana procedura prilikom hapšenja radnika Krušika Aleksandra Obradovića, navodeći da je to ono što je u njihovoj ingerenciji. Pašalić je za N1… »

Pašalić: Dečji ombudsman bi radio ono što Zaštitnik građana radi već 12 godina

N1 Info pre 7 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić, komentarišući predlog zakona o dečjem ombudsmanu, izjavio je da nikada nije za to da se smanjuje broj institucija, pogotovo onih koje se bave zaštitom dece, ali da se postavlja pitanje da li mi u Srbiji imamo… »

Vesti dana »