Zaštitnik građana - vesti

Zaštitnik građana: Mora se znati ko je kriv za pogibiju radnika

Novi magazin pre 6 sati
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas povodom pogibije radnika na gradilištima da se mora znati ko je kriv za to, ali da ta institucija nema ovlašćenja da vrši istrage, niti da inicira sudske postupke.
On je za N1 rekao da institucija zaštinik građana može da traži da nekada i po hitnom postupku bude obaveštena o rezultatima istrage kako je do neke nesreće došlo. Posle pogibije dva radnika na gradilištu Beograda na vodi,... »

Zaštitnik građana: Učestalost pogibija radnika ukazuje da je neko kriv

Insajder pre 7 sati
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je za N1, povodom pogibija radnika na gradilištima, da nema ovlašćenja da vrši istrage, niti da inicira sudske postupke, ali da može da zatraži informacije o rezultatima istrage o tome kako je do neke nesreće došlo. Kako je dodao, sve učestalije pogibije radnika ukazuju na to “da je neko kriv”.
“Samo sada treba videti ko je dao doprinos tome. Ta krivica se uglavnom vezuje za više lica - onaj ko organizuje, ko kontroliše ili onaj ko izvodi radove”, rekao je Pašalić za N1. Nakon pogibije dva radnika na gradilištu... »

Zaštitnik građana: Mora se znati ko je kriv za pogibiju radnika

Večernje novosti pre 8 sati
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je povodom pogibije radnika na gradilištima da se mora znati ko je kriv za to, ali da ta institucija nema ovlašćenja da vrši istrage, niti da inicira sudske postupke
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas povodom pogibije radnika na gradilištima da se mora znati ko je kriv za to, ali da ta institucija nema ovlašćenja da vrši istrage, niti da inicira sudske postupke. On je za N1... »

Zaštitnik građana: Mora se znati ko je kriv za pogibiju radnika

Beta pre 9 sati
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas povodom pogibije radnika na gradilištima da se mora znati ko je kriv za to, ali da ta institucija nema ovlašćenja da vrši istrage, niti da inicira sudske postupke. On je za N1 rekao da institucija zaštinik gradjana može da traži da nekada i po... »

Pašalić: Parada ponosa u Srbiji postaje tradicija, ali LGBT osobe i dalje izložene diskriminaciji

Novi magazin pre 5 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da uprkos činjenici da je današnja Parada ponosa pokazala da njeno mirno održavanje u Srbiji postaje tradicija, ali da se LGBT osobe i dalje suočavaju sa nizom problema poput diskriminacije.
Pašalić je u pisanoj izjavi pozdravio to što su nadležni organi obezbedili, peti put zaredom, mirno održavanje Parade ponosa u Beogradu, uz neophodne mere obezbeđenja, što je po njemu važno, jer pokazuje da je Srbija napredovala... »

Čitajte Kurir i saznaćete neobjavljene priče iz života Mihajla Pupina: Saznajte kakav je bio odnos Pupina i Rokfelera

Kurir pre 5 dana
Dnevne novine Kurir danas objavljuju novi deo feljtona autorke Aleksandre Ninković Tašić sa ekskluzivnim i do sada neobjavljenim pričama i fotografijama iz života Mihajla Pupina.
U novom nastavku „Genije i zaštitnik” saznaćete: Zašto je Pupin bio največi darodavac srpskom narodu još od vremena srpskih srednjovekovnih kraljeva, i zašto svi naši građani treba da mu budu zahvalni. Njegova skromnost je... »

Sutra u novom broju feljtona o pupinu otkrijte dugo čuvane tajne: Ko je uzeo novac sa računa tri Pupinove fondacije?

Kurir pre 6 dana
Sutra samo u dnevnim novinama Kurir čeka vas novi deo feljtona autorke Aleksandre Ninković Tašić sa ekskluzivnim i do sada neobjavljenim pričama i fotografijama iz života Mihajla Pupina.
U novom nastavku „Genije i zaštitnik” saznaćete: Zašto kažu da je Pupin bio najveći darodavac još od vremena srpskih srednjovekovnih kraljeva, i zašto svi naši građani treba da mu budu zahvalni. Njegova skromnost je oduševljavala... »

Prajd forum: Nastaviti borbu za prava LGBT+ zajednice

RTS pre 6 dana
RTS: Prajd forum: Nastaviti borbu za prava LGBT+ zajednice
Na otvaranju međunarodnog Prajd foruma, koji je održan danas u okviru Nedelje ponosa, predstavnici Evropske unije, Saveta Evrope i Zaštitnika prava građana saglasili su se da je neophodno nastaviti rad na poboljšanju položaja i ostvarivanju prava pripadnika LGBT+ zajednice.
Nora Hajrinen, šefica političkog sektora Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, rekla je na otvaranju foruma da se svake godine položaj LGBT+ pripadnika u Srbiji poboljšava, ali da je diskriminacija i stigmatizacija i... »

Ombudsman: Potrebno utvrditi nepravilnosti u radu

Danas pre 7 dana
Današnja pogibija dvojice radnika na gradilištu „Beograda na vodi“, kao i prethodne nesreće u kojima su radnici stradali, predmet su hitnog postupanja zaštitnika građana Zorana Pašalića, kako bi se utvrdile nepravilnosti u radu organa nadležnih za bezbednost i zaštitu radnika na radu.
Zaštitnik građana je nadležnim organima ranije uputio dopise u kojima traži informacije o preduzetim radnjama nakon pogibije radnika u Narodnoj biblioteci i ulici Kneza Miloša. Nakon današnje pogibije radnika na gradilištu... »

Zaštitnik građana inicirao sastanke o bezbednosti radnika

N1 Info pre 7 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić inicirao je danas hitne sastanke sa odgovornim licima zaduženim za kontrolu bezbednosti radnika na radu pošto su u nesreći na gradilištu Beograda na vodi stradala dvojica radnika.
Pašalić je u saopštenju naveo da su ta, ali i prethodne nesreće u kojima su stradali radnici, predmet hitnog postupanja Zaštitnika građana kako bi se utvrdile nepravilnosti u radu organa nadležnih za bezbednost i zaštitu radnika... »

EU oštro upozorila albance: Ni ne pomišljajte na promenu granica

Večernje novosti  pre 7 sati  još 1 povezana

Curi vreme za Bregzit

Vesti online  pre 4 sata  još 2 povezane

Vremeplov: Ubijen lažni car Šćepan Mali

RTV  pre 5 sati  još 1 povezana

Ruska ambasada demantuje da pomaže Asanžovo bekstvo

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.