Zaštitnik građana - vesti

Pašalić: I dalje postoje izazovi u borbi protiv rasizma

Blic pre 1 dan
Propisi Srbije usklađeni su s međunarodnim standardima i izričito zabranjuju diskriminaciju, ali pojedinačni slučajevi pokazuju da u Srbiji i dalje postoje izazovi u borbi protiv rasizma, izjavio je danas zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom 21. marta, Međunarodnog dana borbe protiv rasne... »

Anđelković: Saša Janković istrošena politička figura

Studio B pre 1 dan
Izjavama da će zabraniti SNS, a da će Aleksandar Vučić doživeti sudbinu bivšeg rumunskog predsednika Nikolaja Čaušeskua, Saša Janković stvara lošu atmosferu u društvu i priziva građanski rat, kaže za Studio B politički analitičar Dragomir Anđelković. Živimo u demokratskom društvu i stanjinističke metode su nedopustive, jer su štetne, čak i kada ne mogu da se ostvare, pošto od Srbije teraju turiste i strane investitore, zaključuje Anđelković.
I posle beogradskih izbora, na kojima je ubedljivo poražena lista Dragana Đilasa koju je podržao Saša Janković, bivši zaštitnik građana nastavlja sa izjavama koje nisu u skladu ni sa njegovim obrazovanjem pravnika, a još manje sa... »

Zaštitnik građana: U Srbiji i dalje postoje izazovi u borbi protiv rasizma

Beta pre 2 dana
Izazovi u borbi protiv rasizma u Srbiji i dalje postoje i pored toga što zakoni izričito zabranjuju diskriminaciju, saopštio je zaštitnik gradjana Zoran Pašalić povodom Medjunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije. On je rekao da je tokom prošle godine bilo konkretnih dogadjaja rasne... »

Osobe sa invaliditetom najviše se žale na siromaštvo i nezaposlenost

RTV pre 2 dana
RTV: Osobe sa invaliditetom najviše se žale na siromaštvo i nezaposlenost
NOVI SAD - Prema izveštaju za 2017. godinu koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Skupštini Srbije najviše pritužbi podneto je za diskriminaciju na osnovu invaliditeta. Osobe sa invaliditetom u Srbiji suočavaju se sa omalovažavanjem, izolacijom i siromaštvom, istakao je i Porajinski ombdusman Zoran Pavlović, na okruglom stolu održanom u Novom Sadu na temu diskriminacije osoba sa invaliditetom.
Najviše pritužbi osoba sa invaliditetom instituciji pokrajinskog ombudsmana odnosi se na ekonomsku sferu: siromaštvo i nezaposlenost. Pokrajinski zaštitnik građana poziva osobe sa invaliditetom koje imaju takve i druge probleme... »

Do 30. marta prijave za nagrade za doprinos pristupačnosti

Večernje novosti pre 2 dana
Zaštitnik građana saopštio je danas da je do 30. marta produžio rok za prijavu na javni poziv za dodelu nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji
Zaštitnik građana saopštio je danas da je do 30. marta produžio rok za prijavu na javni poziv za dodelu nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u 2017. godini najviše doprineli razvoju svih... »

Prijave za nagrade za doprinos pristupačnosti do 30. marta

RTV pre 3 dana
RTV: Prijave za nagrade za doprinos pristupačnosti do 30. marta
BEOGRAD - Zaštitnik građana saopštio je danas da je do 30. marta produžio rok za prijavu na javni poziv za dodelu nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama u Republici Srbiji koji su u 2017. godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, odnosno u svom okruženju.
Takve nagrade Zaštitnik građana dodeljuje u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština - Savezom gradova i opština Srbije. "Na ovaj način,... »

Janković hoće da uvede diktaturu: Zabraniću i raspustiti SNS

Telegraf pre 3 dana
Janković, koji je pravnik po zanimanju, uz to bivši zaštitnik prava građana, trebalo bi da zna da je po političkoj teoriji zabrana rada drugih stranka uvođenje jednostranačkog sistema, odnosno totalitarizma
Nekadašnji zaštitnik građana i predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković zalaže se za ukidanje i zabranu političkih partija. I to one stranke, koju trenutno podržava preko 50 odsto građana Srbije - Srpske napredne... »

Zaštitniku se obratilo 12.000 građana,uputio 799 preporuka

B92 pre 5 dana
B92: Zaštitniku se obratilo 12.000 građana,uputio 799 preporuka
Beograd -- Zaštitniku građana se prošle godine obratilo više od 12.000 građana i primljeno je više od 4.000 pritužbi u kojima su građani ukazivali na povredu svojih prava.
Zaštitnik građana uputio je ukupno 799 preporuka, a u 90 odsto slučajeva, organi uprave postupili su po njima, stoji u Redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana za 2017. godinu, koji je u četvrtak dostavljen Narodnoj... »

Ombudsman: U 2017. najviše pritužbi zbog povrede ekonomsko-imovinskih prava

Novi magazin pre 6 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić dostavio je Skupštini Srbije izveštaj tog tela za 2017. godinu u kojoj se navodi da su se građani prošle godine najčešće žalili na povrede ekonomsko-imovinskih i socijalno-kulturnih prava, dok se trećina svih žalbi odnosila na povrede načela dobre uprave.
"U svojim pritužbama građani govore o egzistencijalnim problemima i nezaposlenosti, ali i neefikasnoj državnoj upravi koja 'ćuti' kada treba da postupi u korist građana", navodi se u saopštenju Zaštitnika građana, koji je... »

Pašalić: U 2017. najviše žalbi na ekonomsko-imovinska prava

N1 Info pre 6 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić dostavio je Skupštini Srbije izveštaj tog tela za 2017. godinu u kojoj se navodi da su se građani prošle godine najčešće žalili na povrede ekonomsko-imovinskih i socijalno-kulturnih prava, dok se trećina svih žalbi odnosila na povrede načela dobre uprave.
"U svojim pritužbama građani govore o egzistencijalnim problemima i nezaposlenosti, ali i neefikasnoj državnoj upravi koja 'ćuti' kada treba da postupi u korist građana", navodi se u saopštenju Zaštitnika građana, koji je... »

Potpisan ugovor o koncesiji za Aerodrom Nikola Tesla

SEEbiz  pre 47 minuta  još 30 povezanih

Mrkela odbacio navode o dogovoru Milojevića i Olimpijakosa

Beta  pre 4 sata  još 20 povezanih

Fejsbuk tone, ne pomaže ni Zakerbergovo izvinjenje

B92  pre 4 sata  još 18 povezanih

Jokić uz ovacije navijača do pobede, slavili i Klipersi

Sportski žurnal  pre 7 sati  još 19 povezanih

"Opasne pretnje ratom na Kosovu, još opasnije ćutanje Evrope"

Vesti online  pre 2 sata  još 16 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.