Zaštitnik građana - vesti

Janković: Srbiju vode ponovo na stranputicu

Danas pre 6 sati
Pokret slobodnih građana neće učestvovati na subotnjem okupljanju Na protestu opozicije pod nazivom „Hajde da se prebrojimo“ u subotu, 15. decembra, neće učestvovati Pokret slobodnih građana, iako su protiv svake vrste nasilja, dok Demokratska stranka Srbije najavljuje da će se priključiti protestima, osim u slučaju da za govornika bude ponovo najavljen neko poput glumice Mirjane Karanović.
„Neću biti na protestu SZS u subotu jer nakupljenu građansku energiju, kojoj i sam pripadam, organizacije koje u njemu dokazano imaju prevagu kanališu na stranu koje bi opet bila stranputica za Srbiju. Ni kao predsednik... »

ZSF: Dopuniti Zakon o teritorijalnoj organizaciji

Danas pre 7 sati
Zrenjaninski socijalni forum pokreće inicijativu za promenu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, u delu koji se odnosi na utvrđivanje i promenu naziva naseljenih mesta.
Ovim zakonom utvđeni su nazivi opština i gradova, nazivi naseljenih mesta i katastarskih opština, kao i način njihove promene. Po tom zakonu, naziv naseljenog mesta može se promeniti samo izmenom Zakona koji ne predviđa obavezno... »

Oštar duel nekadašnjih saboraca! Trifunović udario na Jankovića: Sramota me je što sam vas podržavao bar jedan dan

Telegraf pre 1 dan
Nekadašnjeg zaštitnika građana pogodila su dešavanja sa poslednjeg protesta na kom se nije pojavio jer, kako je rekao, sa njega nije mogla da se oglasi Mirjana Karanović, i da će se boriti za skupove opozicije na kojima će govoriti i desničari
Nekadašnji saborci na izborima glumac Branislav Trifunović i lider PSG Saša Janković, u razmeni nekoliko tvitova pokazali su međusobnu netrpeljivost. Nekadašnjeg zaštitnika građana pogodila su dešavanja sa poslednjeg protesta na... »

Dodelom nagrada pobednicima literarnog konkursa obeležen Dan ljudskih prava

Subotica.com pre 1 dan
Povodom obeležavanja Dana ljudskih prava, na svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su nagrade pobednicima literarnog konkursa koji je raspisala Kancelarija Zaštitnika građana, a najbolji među njima, svoje radove pročitali su prisutnima.
Kancelarija Zaštitnika građana već šestu godinu raspisuje literarni na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku namenjen svim subotičkim srednjoškolcima, kako bi na prigodan način obeležila 10. decembar, Dan ljudskih prava, te... »

Protest stanara hotela Bristol: Na sveće se grejemo, a uskoro ćemo uz sveće i da se gledamo (VIDEO)

Insajder pre 1 dan
Sudbina preostalih vojnih penzionera, stanara dela Hotela Bristol u Beogradu, koji bi trebalo da budu iseljeni iz ovog hotela jer ga preuzima Beograd na vodi, i dalje je neizvesna. Nekolicina njih je večeras protestovala povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Osim nerešnog stambenog pitanja, tvrde da su bez grejanja preko 50 dana, a kako im je rečeno, uskoro će ostati i bez struje. Pomoć su zatražili od Zaštitnika građana, a ako bude potrebno, najavljuju i krivične prijave u čemu će ih podržati
Ispred hotela Bristol večeras je održan protest vojnih penzionera iz bivših Jugoslovenskih republika koji već 27 godina u njemu “privremeno” stanuju. Nezadovoljni uslovima u kojima su se našli danas su simbolično upalili sveće... »

Pašalić: Adekvatne presude motivišu žrtve da prijave nasilje

N1 Info pre 2 dana
Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je u Danu uživo da mnoge žene koje trpe nasilje ne prijavljuju to, kao i da u sudskom postupku negiraju to, a da nasilnik može da bude osuđen na adekvatnu kaznu jedino uz čvrsto fiksirane dokaze. "Kada vidite da je neko adekvatno osuđen, motivišete potencijalne žrtve da prijave nasilje", rekao je.
Govoreći o ljudskim pravima, Pašalić je rekao da je institucija Zaštitnika građana "živ organizam koji stalno prilagođava svoje delatnosti spram ljudskih prava". "Tri su osnovna ljudska prava - na život, slobodu i sigurnost.... »

Međunarodni dan ljudskih prava: Za osam godina, preko 7 000 Vranjanaca obratilo se zaštitniku građana

Jugmedia pre 2 dana
Kancelarija zaštitnika građana Maje Mitić, grada Vranja, koristi priliku da danas podseti svakog sugrađanina da svi predstavnici vlasti i institucija prvenstveno postoje da bi štitili prava i interese svakog od njih i da način rada lokalne samouprave mora biti takav da su interesi i potrebe građana... »

Dan uživo: Koliko se u Srbiji poštuju ljudska prava?

N1 Info pre 2 dana
Koliko su u Srbiji ugrožena ljudska prava? Ko je najugroženiji i šta država može da uradi kako bi popravila njihov položaj? Šta je u prethodnom periodu po ovom pitanju radila institucija Zaštitnika građana. O tome u Danu uživo govori upravo zaštitnik građana Zoran Pašalić.
Srbija u Briselu danas otvara dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom. Zbog čega su otvorena samo dva poglavlja, iako su nedavno i državni zvaničnici, ali i izvestilac Evropskog parlamenta govorili o najmanje tri... »

Vranjski ombudsman: Srećan Međunarodni dan ljudskih prava

OK radio pre 2 dana
Vranje je sredinom 2010. godine dobilo lokalnog zaštitnika građana, kao jednu od institucija koja se bavi promocijom i zaštitom ljudskih prava i sloboda svakog građanina/građanke.
Pre tačno 70 godina, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima, kao zajednički standard koji treba da postignu svi narodi i sve nacije, da bi svaki pojedinac i svaki organ... »

Prava koja niko ne sme da uskrati

RTS pre 2 dana
RTS: Prava koja niko ne sme da uskrati
Danas je međunarodni dan ljudskih prava. Zaštitnik građana Zoran Pašalić poručio je građanima da niko ne sme da im ih uskrati. Ukazuje da se oni najčešće žale na kršenje imovinskih prava.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić rekao je da se najranjivijim osobama smatraju osobe sa invaliditetom, stari, deca, Romi, ali i osobe koje ne osećaju imovinsku sigurnost. "Ljudska prava vezana su za tri stavke – život, slobodu i... »

©2018 Netmark d.o.o.