Zaštitnik građana

Zaštitnik građana predlaže platformu koja beleži sve napade na novinare

N1 Info 15.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalićrekao je da ta institucija želi da napravi platformu u kojoj bi bilo jasno zabeleženo ko je i kad izvršio pritisak, diskreditaciju ili vređanje novinara. Govoreći o nedavnoj višesatnoj blokadi zgrade… »

Pašalić: Napadi na novinare učestali i sve brutalniji, današnja blokada vrhunac

Cenzolovka 14.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je da su proteklih nekoliko nedelja napadi na novinare i novinarska udruženja učestali i brutalniji i dodao da je današnja blokada zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) vrhunac nasilja da se novinarima te… »

Pašalić: Napadi na novinare sve učestaliji i brutalniji

Danas 13.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je da su proteklih nekoliko nedelja napadi na novinare i novinarska udruženja učestali i brutalniji i dodao da je današnja blokada zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) vrhunac nasilja da se novinarima te… »

Pašalić: Blokada RTS-a vrhunac nasilja

RTS 13.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić upozorio je da su napadi na novinare i novinarska udruženja sve učestaliji i brutalniji prethodnih nedelja, navodeći kao vrhunac nasilja današnju blokadu RTS-a. Današnja blokada RTS-a kojoj su izloženi svi koji su… »

Zaštitnik građana i Sindikat novinara osudili blokadu RTS-a

RT Kragujevac 13.12.2019
Pristalice Saveza za Srbiju okupile su se u podne ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, i do 20 sati blokirale sva tri ulaza u zgradu Javnog servisa. Najavu blokade osudili su rukovodstvo RTS-a i novinarska udruženja. Okupljeni su blokirali sva… »

Poslanici izabrali tri zamenika Zaštitnika građana

B92 13.12.2019
Poslanici Skupštine Srbije izabrali su tri zamenika Zaštitnika građana, diplomirane pravnike, Jelenu Stojanović, Natašu Tanjević i Slobodana Tomića. Predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Đorđe Komlenski rekao je… »

Najveći problem manjina je upotreba jezika

Subotica.com 12.12.2019
Pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji svakodnevno se susreću sa manjim ilil većim problemima, a najveći među njima je pravo na upotrebu maternjeg jezika, koje nije svuda i u jednakoj meri ispoštovano. O položaju manjina bilo je reči na današnjem… »

Ombudsman: Iz tri opštine na jugu 600 pritužbi

Bujanovačke 11.12.2019
Bujanovac, 11. decembar 2019. Stanovnici opština Bujanovac, Preševo i Medveđa tokom 2019. godine Zaštitniku građana su uputili 600 pritužbi, uglavnom zbog ekonomskih problema, ali i nemogućnosti ostvarivanja prava pripadnika nacionalnih manjina… »

Poslanici o zamenicima Zaštitnika građana

RTV 11.12.2019
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas raspravu o izboru zamenika Zaštitnika građana, a predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Đorđe Komlenski ocenio je da su kandidati za ta mesta zaslužili poverenje parlamenta… »

Borba za ljudska prava nikada ne prestaje

RTS 10.12.2019
Građani Srbije u velikom broju i ove godine Dan ljudskih prava dočekuju suočeni sa narušenim ili teško ostvarivim pravima u oblasti ekonomskih, socijalnih i imovinskih prava, ocenio je zaštitnik građana Zoran Pašalić. Suzana Paunović, direktorka… »

Vesti dana »

Gagić vodio Igokeu do pobede u Zadru

N1 Info pre 1 satjoš 19 povezanih

U pucnjavi na Banovom brdu ranjena dva mladića

Danas pre 11 satijoš 16 povezanih

Maljorka ubedljiva protiv Valensije

B92 pre 3 satajoš 16 povezanih

Selaković: Đukanovićeva argumentacija nije validna!

Alo pre 44 minutajoš 17 povezanih