Zaštitnik građana

Potpisan Memorandum o razumevanju ombudsmana BiH i Srbije

Slobodna Evropa 16.12.2019
Institucije zaštitnika građana Srbije i Bosne i Hercegovine potpisale su danas Memorandum o razumevanju koji treba da njihovu postojeću saradanju dalje formalizuje, učini bržom i efikasnijom jer predviđa direktnu komunikaciju, osoboeđnu nepotrebne… »

Pašalić: Još čekam odgovor MUP-a o hapšenju Aleksandra Obradovića

Cenzolovka 16.12.2019
Postupak kojim je zaštitnik građana zatražio utvrđivanje činjenica o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića još traje, jer nije istekao zakonski rok od 60 dana u kojem MUP treba da dostavi tražene informacije, izjavio je… »

Pašalić: Postupak provere postupanja policije kod hapšenja Obradovića još u toku

Insajder 16.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da postupak provere zakonitosti postupanja policije prilikom hapšenja radnika Krušika Aleksandra Obradovića nije gotov, jer je rok da policija odgovori na njegov zahtev 60 dana. "Taj rok je šezdeset… »

Pašalić:Postupak provere postupanja policije kod hapšenja Obradovića još u toku

Beta video 16.12.2019
BEOGRAD - Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas da postupak provere zakonitosti postupanja policije prilikom hapšenja uzbunjivača Aleksandra Obradovića nije gotov, jer je rok da policija odgovori na njegov zahtev 60 dana. ``Taj rok je… »

Potpisan Memorandum o razumevanju izmedju ombudmana Srbije i BIH

Beta video 16.12.2019
BEOGRAD - U prostorijama zaštitnika gradjana Memorandum o razumevanju potpisao je zaštitnik Zoran Pašalić i ombudsmani za ljudska prava Bosne i Hercegovine Ljubinko Mitrović, Jasminka Džumhur i Nives Jukić. (pokrivalice)… »

Zaštitnik građana: Još čekam odgovor MUP-a o hapšenju Aleksandra Obradovića

Nedeljnik 16.12.2019
Foto: BIRN “Postupak kojim je zaštitnik građana zatražio utvrđivanje činjenica o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića još traje, jer nije istekao zakonski rok od 60 dana u kojem MUP treba da dostavi tražene informacije”… »

Kragujevac ugostio branitelje i braniteljke manjinskih prava

iKragujevac 16.12.2019
Grad Kragujevac je u periodu od 26. novembra do 1. decembra ugostio pripravnike i studente pravnih fakulteta sa prostora cele Srbije. Program je organizovan od strane Instituta za evropske poslove, koji se postarao da učesnicima obezbedi što bolje… »

Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude

Beta 15.12.2019
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić ocenio je jutros da se gradjani toj instituciji, kada se radi o pravosudju, najviše žale na dužinu trajanja postupaka ili problem izvršenja presuda. Pašalić je za televiziju Pink rekao da institucija Zaštitnika… »

Zaštitnik građana predlaže platformu koja beleži sve napade na novinare

Cenzolovka 15.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalićrekao je da ta institucija želi da napravi platformu u kojoj bi bilo jasno zabeleženo ko je i kad izvršio pritisak, diskreditaciju ili vređanje novinara. Foto: Medija centar Beograd Govoreći o nedavnoj višesatnoj… »

Pašalić: Građani se najviše žale na dužinu postupaka i problem izvršenja presude

RTV Novi Pazar 15.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je jutros da se građani toj instituciji, kada se radi o pravosuđu, najviše žale na dužinu trajanja postupaka ili problem izvršenja presuda. Pašalić je za televiziju Pink rekao da institucija Zaštitnika… »

Vesti dana »