Zaštitnik građana

Jednu stvar danas baš valja uraditi!

Alo pre 26 dana
Danas se praznuje Sveti Danilo Stolpnik, koji se po starom kalendaru obeležava 11. decembra. Zbog svog primernog i uzdržanog života, Danilo Stolpnik se smatra zaštitnikom mirnih i blagih ljudi čiju uzdržanost mnogi mešaju sa slabošću, pa ih… »

Promenjen naziv Zaštitnika građana u Lokalni ombudsman

RTV pre 26 dana
NOVI SAD - Skupština Grada Novog Sada je na sednici održanojj 12. decembra usvojila Odluku o Lokalnom ombudsmanu, te je naziv institucije Zaštitnik građana promenjen u Lokalni ombudsman. Lokalni ombudsman Grada Novog Sada upoznaje građane da se… »

Nova odluka: Zaštitnik građana Novog Sada od sada je Lokalni ombudsman

Radio 021 pre 27 dana
Zaštitnik građana Novog Sada ima novo ime, a to je Lokalni ombudsman, shodno novoj Odluci o lokalnom ombudsmanu koju je usvojila Skupština grada. Ova izmena samo je tehnička i ne utiče na nadležnost, sastav i postupanje dosadašnje institucije… »

Hoće li promene u Zakonu o izvršenju olakšati položaj dužnika

RTS pre 26 dana
Nisu samo mnogi građani nezadovljni radom javnih izvršitelja, već su oni često i na meti kritika stručne javnosti, uz ocenu da im je država dala prevelike nadležnosti i da ih nedovoljno kontroliše i sankcioniše. Nedavno je i zaštitnik građana… »

Ivanu je ćerka na samrti ispričala šta joj je pedofil radio, zbog svega je hteo da se zapali

Telegraf pre 26 dana
Ivan Sekulić se bori za svoja veteranska prava, ali i da više nijedno dete ne strada od pedofila, kao njegova ćerka koja je tada bila bolesna od karcinoma. Jednom policajac i zaštitnik - zauvek u službi građana, ovako bi mogao da glasi jedan od… »

“Netačne tvrdnje JUKOM-a, efikanost Zaštitnika građana veća nego ranije”

Nedeljnik pre 27 dana
Foto: Medija centar Beograd Zaštinik građana smatra da su tvrdnje o radu Zaštitnika građana, koje je izneo Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM) na završnoj konferenciji projekta „Zašttnik građana u kontekstu evropskih integracija“ 20… »

Pašalić: Netačne i jednostrane ocene JUKOM-a

Dnevnik pre 28 dana
BEOGRAD: Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas kao netačne i jednostrane tvrdnje o radu Zaštitnika građana koje je izneo Komitet pravnika za ljudska prava (JUKOM) na završnoj konferenciji projekta "Zaštitnik građana u kontekstu… »

Istraživanje: Pad poverenja u ombudsmana Srbije

Novi magazin pre 30 dana
Pravni savetnik Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Filipović je danas izneo da je istraživanjem o radu ombudsmana Srbije utvrđeno da od 2016. godine opada "poverenje u tu instituciju". Smanjuje se broj rešenih predmeta, a povećeva broj… »

Istraživanje: “Opada poverenje u Zaštitnika građana, smanjuje se broj rešenih predmeta, povećava se broj zaposlenih u…

Nedeljnik pre 30 dana
Foto: Medija centar Beograd Pravni savetnik Komiteta pravnika za ljudska prava, JUKOM, Milan Filipović izneo je da je istraživanjem o radu ombudsmana Srbije utvrđeno da od 2016. godine opada “poverenje u tu instituciju”. “Smanjuje se broj… »

Ratni komandant Foče 27 godina je od krvavih borbi za odbranu Foče! Pripisuju nam zločine, a zaboravljaju krvave Božiće!

Kurir pre 30 dana
Brane Ćosović, jedan od komandanata odbrane Foče uputio je otvoreno pismo načelniku ovog grada Radisavu Mašiću. Pismo prenosimo u celosti. "Načelniku Radisavu Mašiću, Dragi prijatelju nazdravlje ti Sveti Nikola Čudotvorac, naš veliki zaštitnik… »

Vesti dana »