Zaštitnik građana

Kako sprečiti propuste u organizaciji završnog ispita?

Danas 08.08.2019
Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja (ZVKOV) bi mogao da preuzme na sebe celokupan posao organizacije završnih ispita, ali ne sa postojećom opremom, tehničkom opremljenošću, prostornim i ljudskim kapacitetima. To kaže za Danas… »

Slučaj trudnice podigao prašinu: "Ne možemo da kontrolišemo poslodavca"

B92 07.08.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da slučaj Snežane Pešović, porodilje koja je poslodavcu uplaćivala novac za doprinose, nije jedinstven. On je dodao da kada sazna za takav slučaj, ta služba postupak. "Ne možemo da kontrolišemo… »

Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene

Novi magazin 07.08.2019
Institucija zaštitnika građana saopštila je danas da je obustavila postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pošto je utvrdila da je ta ustanova postupila u skladu sa važećim propisima… »

Zvanična odluka o prijavi dece u vrtiće eKG karticom ne postoji

RT Kragujevac 07.08.2019
Iz kancelarije lokalnog zaštitnika građana za Televiziju Kragujevac, potvrđeno je da je u kragujevačkoj javnosti idejom o budućem čekiranju eKg karticom za prevoz, prilikom dovođenja dece u obdaništa stvorena zabuna i tema koja pravno i zvanično… »

Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene

IndeksOnline 07.08.2019
BEOGRAD – Institucija zaštitnika gradjana saopštila je danas da je obustavila postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pošto je utvrdila da je ta ustanova postupila u skladu sa… »

“Ne mogu da kontrolišem poslodavce, ali mogu poresku upravu ili inspekciju rada”: Zaštitnik građana o slučaju trudnice…

Nedeljnik 07.08.2019
Foto: Profimedia Zaštitnik građana Zoran Pašalić kazao je da ne može kontrolisati poslodavce zbog neplaćanja doprinosa i socijalnog osiguranja, ali da može da kontroliše one koji treba da kontrolišu poslodavca – poresku upravu ili inspekciju… »

Azdejković: Sramota za premijerku Anu Brnabić

Danas 06.08.2019
Ministarstvo zdravlja diskriminiše LGBT osobe ne dozvoljavajući im da budu davaoci reproduktivnih ćelija i embriona, ističe Gej lezbejski info centar Sramota da za vreme vlade Ane Brnabić, koja je veštačkom oplodnjom postala roditelj, njeno… »

Beograđani u 2018. podneli 6.000 žalbi ombudsmanu, evo na šta su imali najviše pritužbi

Blic 05.08.2019
Oko 6.000 Beograđana u toku prošle godine obratilo se gradskom ombudsmanu lično ili telefonom, a ukupno su podnete 754 pritužbe. Kako se navodi u godišnjem izveštaju zaštitnika građana, sugrađani su se najviše žalili na rad Sekretarijata za… »

Ministarstvo zdravlja i diskriminacija pripadnika LGBTIQ populacije

XXZ magazin 05.08.2019
Anamneza tretiranja manjine. Gej lezbejski info centar poslao je 4. avgusta dopis ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru u kojem se zahteva izmena Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima i načinu izbora, testiranja i procene davaoca reproduktivnih… »

Najviše žalbi zbog inspekcije

Večernje novosti 04.08.2019
Ombudsmanu prošle godine podnete 754 pritužbe. Građani se obraćali i zbog "Gradskog stambenog", GSP, buke iz kafića. OKO 6.000 Beograđana u toku prošle godine obratilo se gradskom ombudsmanu lično ili telefonom, a ukupno su podnete 754 pritužbe… »

Vesti dana »