Zaštitnik građana

Konferencija projekta ``Zaštitnik gradjana u kontekstu evropskih integracija``

Beta video pre 30 dana
BEOGRAD - U Hotelu ``Moskva`` završna konferencija projekta ``Zaštitnik gradjana u kontekstu evropskih integracija``, u organizaciji Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM).(pokrivalice)… »

Ombudsman zaštitnik prava gradjana, a ``ne zaštitnik gradjana uopšte``

Beta video pre 30 dana
BEOGRAD - Osnivač JUKOM-a Stevan Lilić naglasio je da je ombudsman zaštitnik prava gradjana, a ``ne zaštitnik gradjana uopšte``. ``Svaki uspešan sistem ima jednu vrstu sistema za automatsku korekciju  disfunkcije - to ombudsman treba da bude``… »

Ovo su tri molitve Svetom Nikoli za zdravlje i sreću!

Alo pre 31 dan
Pravoslavna crkva i njeni vernici 19. decembra obeležavaju najveću slavu i veliki hrišćanski praznik - Svetog Nikolu. Uoči i na ovaj veliki dan, pravedniku, čudotvorcu, iscelitelju, zaštitniku moreplovaca, dece i ribara treba da se obratite sa ove… »

DANAS JE SVETI NIKOLA: Ko je bio episkop koji se slavi u celom hrišćanskom svetu?

Moj Novi Sad pre 31 dan
Srpska pravoslavna crkva slavi Svetog Nikolu Čudotvorca, jednog od najvećih hrišćanskih svetitelja, zaštitnika putnika, moreplovaca, ribara i splavara. Sveti Nikola je slava nepromenljivog datuma – 6. decembra po starom, odnosno 19. decembra po… »

Slučaj 'Krušik': Zaštitnik građana ponovo traži odgovore od MUP-a

Slobodna Evropa 18.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić uputio je urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije (MUP) da mu odgovore na pitanja u vezi sa hapšenjem Aleksandra Obradovića iz valjevske fabrike namenske industrije „Krušik“, s obzirom da MUP nije… »

Zaštitnik građana: MUP-u upućena urgencija da se izjasni o hapšenju Obradovića

Cenzolovka 18.12.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić je saopštio da je, s obzirom da u roku nije dostavljeno pojašnjenje o slučaju hapšenja Aleksandra Obradovića u krugu fabrike namenske industrije "Krušik" u Valjevu, u utorak Ministarstvu unutrašnjih poslova… »

Zaštitnik gradjana uputio urgenciju MUP-u u slučaju hapšenja inženjera iz Krušika

Radio sto plus 18.12.2019
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić uputio je urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da mu odgovore na pitanja vezana za hapšenje Aleksandra Obradovića iz valjevskog Krušika, s obzirom da MUP nije postupio po njegovom prvobitnom zahtevu u… »

Zaštitnik građana: MUP ne odgovara na zahtev o hapšenju Aleksandra Obradovića, upućena urgencija

Insajder 18.12.2019
Zaštitnik građana je prošlog meseca pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u slučaju hapšenja Aleksandra Obradovića, radnika Krušika. Međutim, kako se navodi u saopštenju dostavljenom… »

Pokrajinski ombudsman: Ojačati institucije koje štite prava migranata u Srbiji

Radio 021 18.12.2019
Migracije nisu danas nikakva novost i ljudi od davnina migriraju u potrazi za novim šansama i boljim životom, saopštio je Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman povodom 18. decembra, Međunarodnog dana migranata. Osim želje za boljim životom, na… »

Pašalić: Još čekam odgovor MUP-a o hapšenju Aleksandra Obradovića

N1 Info 16.12.2019
Postupak kojim je zaštitnik građana zatražio utvrđivanje činjenica o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića još traje, jer nije istekao zakonski rok od 60 dana u kojem MUP treba da dostavi tražene informacije, izjavio je… »

Vesti dana »