Zaštitnik građana

U toku prijave potraživanja bivših radnika "Solida"

Subotica.com 02.08.2019
U toku su prijavljivanja radnika koji od bivše fabrike obuće "Solid" potražuju zarade ili druge neisplaćene obaveze, kaže za Nove suboticke novine Zlatko Marosiuk, Zaštitnik građana. Kako NSN saznaju iz Kancelarije zaštitnika građana, u toku je… »

Ombudsman predlaže sigurniju maturu

Politika 01.08.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić preporučio je Ministarstvu prosvete da ubuduće iz završnog ispita i državne mature izostavi spoljne saradnike, štamparije i službe koje testove prevoze. Posle prevremenog otkrivanja testova iz matematike na… »

Pašalić: Testovi za maturu samo pod kontrolom države

Blic 01.08.2019
Zbog nepravilnosti u sprovođenju završnog ispita u školskoj 2018/2019, Ministarstvo prosvete ne treba da poverava poslove štampanja i pakovanja testova pravnim licima izvan obrazovnog sistema, mišljenje je zaštitnika građana. „Nepravilnosti su… »

Pašalić o maloj maturi: Organizovanje i sprovođenje zadržati pod kontrolom ministarstva

Novi magazin 31.07.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić dao je danas preporuku da Ministarstvo prosvete preduzme mere kako bi se celokupan postupak organizovanja i sprovođenja male mature zadržao u domenu kontrole i odgovornosti tog ministarstva i drugih obrazovnih… »

BNV se žalio Zaštitniku građana i Poverenici

B92 30.07.2019
BNV smatra da je Programski savet RTS-a, odbijanjem njihovog zahteva za formiranje redakcije na bosanskom jeziku, negirao postojanje maternjeg jezika Bošnjaka. Oni smatraju da su time povređen Ustav i zakonima garantovana prava pripadnika te nacionalne… »

BNV: RTS diskriminiše bošnjačku zajednicu

Sandžak press 30.07.2019
Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) podnijelo je žalbu Zaštitniku građana i Povjerenici za zaštitu ravnopravnosti zbog zaključka Programskog savjeta Radio televizije Srbije (RTS) da nema osnova za formiranje redakcije na bosanskom jeziku pri javnom… »

Od početka godine usvojeno 88 zakona

Politika 29.07.2019
U više od 90 odsto slučajeva predlagač je Vlada, iako svoje predloge parlamentu može da dostavi i svaki narodni poslanik, pokrajinska skupština, grupa od najmanje 30.000 birača, kao i zaštitnik građana i Narodna banka Srbije. Dan pošto je… »

Pašalić: Još vojnih lica čeka stan, medijima Bristol interesantan zbog pozicije

N1 Info 29.07.2019
Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je u Danu uživo da je medijima slučaj stanara hotela Bristol interesantan zbog pozicije hotela. "Suštinska primedna na preporuke Zaštitnika je da su stanari smatrali da njihov stambeni problem treba da se… »

Zoran Pašalić: Građani nisu upoznati sa svojim pravima

Večernje novosti 27.07.2019
Preporuke Zaštitnika građana najčešće ne poštuju lokalne samouprave. Leskovac – Zaštitnik građana Zoran Pašalić istakao je u petak Leskovcu da njegove preporuke, po pritužbama građana, najčešće ne poštuju lokalne samouprave, ali da to… »

Cvetanović: U Naselju Dubočica uradjeno sve po zakonu

Jug press 27.07.2019
LESKOVAC Posle susreta sa zaštitnikom gradjana Zoranom Pašalićem gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je komentarisao proteste stanara zgrada u naselju “Dubočica” koji se protive izgradnji novih zgrada u parku izmedju već postojećih… »

Vesti dana »