Zaštitnik građana

Ombudsman: Vratiti mandate nelegalno smenjenim odbornicima u Lebanu

Južne vesti pre 10 dana
Da je šestoro odbornika u Lebanu nelegalno krajem 2017. godine smenjeno, smatra Zaštitnik građana zbog čega je Skupštinu i predsednika Opštine opomenuo da poštuju zakon. Vrata lokalnog parlamenta ovim odbornicima zatvorena su više od 2 godine, a… »

Broj obraćanja Zaštitniku građana povećan za 15 odsto

RTV pre 11 dana
BEOGRAD - U protekloj godini broj obraćanja instituciji Zaštitnika građana porastao je za 15 odsto i prelazi 7.600, kaže da Tanjug Zaštnitik građana Zoran Pašalić. Broj pritužbi iznosio je od 3.293, što znači da se mnoga obraćanja nisu… »

Bolnica u Zrenjaninu zaposlila sociologa na mesto socijalnog radnika

Radio 021 pre 11 dana
Opšta bolnica "Dr Đorđe Joanović" u Zrenjaninu na radno mesto socijalnog radnika zaposlila je diplomiranog sociologa koji za to ne ispunjava propisane uslove, utvrdio je Zaštitnik građana u postupku kontrole. Kako je utvrdio ombudsman, angažovanje… »

Ombdusmani Srbije i Crne Gore o Zakonu o slobodi veroispovesti

RTS pre 11 dana
Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić razgovarao je sa novoimenovanim crnogorskim ombudsmanom Sinišom Bjekovićem o početku primene Zakona o slobodi vjeroispovesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je sporan za Srpsku… »

Javor u krugu vršačke bolnice

Dnevnik pre 11 dana
Povodom početka nove godine, u krugu vršačke Opšte bolnice zasađeno je drvo kalemljenog javora. Drvo su simbolično u ime kolektiva posadili novimenovani direktor Opšte bolnice dr Ivan Ivanović i zamenica glavne sestre Jolanda Sokolovac, a u ime… »

Novo drvo za novi život

Politika pre 15 dana
Pančevo – U pedesetom minutu 1. januara u pančevačkom porodilištu rođena je prva beba u 2020. godini. Maleni Filip iz Crepaje na svet je došao carskim rezom, na rođenju je bio dugačak 48 santimetara i težio tri kilograma. Mamu Irinu Novoselski… »

Drvo za prvo dete: U Vojvodini na neobičan način obeležili početak 2020. godine

Večernje novosti pre 15 dana
Puštanje korenja je od velikog značaja za našu decu, kaže Pavlović. U OKVIRU kampanje "Za novi život", pokrajinski zaštitnik građana dr Zoran Pavlović i dr Đorđe Ilić, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, u krugu… »

Crveni javor za malog Noela

Subotica.com pre 16 dana
U okviru kampanje "Za novi život", u čast prvorođene bebe u 2020. godini u našem gradu, Noela Jakše, danas je u dvorištu Opšte bolnice Subotica posađena sadnica crvenog javora. Kampanju je pokrenuo pokrajinski zaštitnik građana, a osim u… »

Kampanja Pokrajinskog ombudsmana: Za novi život, po drvo

Dnevnik pre 15 dana
NOVI SAD: Lenka Dinčić, prvorođena beba u Novom Sadu, danas je dobila svoje drvo. Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman prof. dr Zoran Pavlović i upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine dr Đorđe Ilić… »

U vrbaskom porodilištu Srbobranac Viktor najbrži

Dnevnik pre 15 dana
VRBAS: Prva beba rođena prvog dana ove godine u vrbaskoj Opštoj bolnici je Viktor Bart. Roditelji Biljana i Viktor Bart su iz Srbobrana. Viktor mlađi rodio se u 11.49 časova, težak je 4,4 kg i dugačak 52 cm. U njegovo ime je zasađeno drvo u… »

Vesti dana »