Kupcima su najzanimljiviji benzinci sa manjom kubikažom: u EU očekuju pad cena polovnjaka, a šta je najisplativije u Srbiji?

Blic 16.03.2024
Kupcima su najzanimljiviji benzinci sa manjom kubikažom: u EU očekuju pad cena polovnjaka, a šta je najisplativije u Srbiji?

Broj onih koji kupuju nove automobile u odnosu na isti period prošle godine porastao je za trećinu. Kupcima su najzanimljiviji automobili sa manjom kubikažom. I dalje se najviše traže benzinci. Petar Veličković, pi-ar sajta "Polovni automobili" kaže za RTS da je sprovedeno istraživanje u EU među trgovcima automobila i 60, 70 odsto njih veruje da će pasti cene polovnjaka. Ako se taj trend bude prelio kod nas, biće dobro, ali moramo da čekamo, kaže Veličković, piše RTS.

Nedavno se čekalo mesecima da stigne nov automobil, koji je kupac platio. Zbog toga su se, između ostalog, mnogi odlučivali da kupe polovan. Ni oni odavno nisu jeftini, kao ni krediti za njih. Kada već skupo plaćate, kako da izaberete dobar polovni automobil? Pojedini su spremni da kupe automobil star 10 godina, gotovinom. Neki i na kredit, ali onda je skuplji za hiljadu ili dve evra. Uvereni su da su dobro prošli, jer je uvezen iz Švajcarske, a prešao je samo

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »