Skupština Srbije nastavila rad, za i protiv izbora Ane Brnabić za predsednicu parlamenta

Beta 20.03.2024

Skupština Srbije nastavila je danas konstitutivnu sednicu tokom koje se očekuje izbor Ane Brnabić za njenog predsednika, kao jedinog predloženog kandidata.

Poslanik Stranke slobode i pravde Usame Zukorlić pozvao je poslanike da se izdignu iznad dnevno političkih borbi i upozori da je potrebna mudrost jer je geopolitički pejzaž turbulentan.

"Potrebno je da većina sarađuje sa manjinom, vlast da doprinese dobru a opozicija da je konstruktivna", rekao je Zukorlić, očito misleći na to da je zasedanje prethodnih dana prošlo u napetoj atmosferi, sa uvredama i optužbama između poslanika.

Poslanica Marija Jevđić ponovila je stav Jedinstvene Srbije da će ta stranka podržati izbor Brnabić za predsednika Skupštine.

I poslanik Socijaldemokatske partije Srbije Muamer Bačević rekao je da će podržati taj predlog, napominjući da Brnabić ima poseban osećaj za manjinjske narode.

Poslanica Ekološkog ustanka Marica Marušić Jablanović istakla je da je protiv izbora Brnabić i navela da vlast iznosi hvalospeve o sebi i to negirala navodeći da čak i u današnje vreme neki građani umiru od gladi.

Poslanik Mi - glas iz narod Branko Pavlović ponovi je stav da ta poslanička grupa neće podržati izbor Brnabić i istakao da je francusko-nemački sporazum "opasan dokument".

(Beta, 03.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »