Zdravko Šotra nakon promocije monografije „Mojih 500 glumaca“ za Blic:“Radim scenario o našoj slikarki Mileni Pavlović Barili”

Blic 20.03.2024
Zdravko Šotra nakon promocije monografije „Mojih 500 glumaca“ za Blic:“Radim scenario o našoj slikarki Mileni Pavlović…

Klub RTS bio je premali da primi sve poklonike rada i dela priznatog i poznatog scenariste i reditelja Zdravka Šotre. Naime, juče je promovisana njegova monografija pod nazivom „Mojih 500 glumaca“ u izdanju Službenog glasnika i RTS izdavaštva. Uz detaljan popis ostvarenih dela, podeljenih uloga i dobijenih nagrada, objavljenih anegdota nastalih tokom snimanja putovanja i gostovanja, ova knjiga svedoči o nezaboravnim veličinama jednog vremena, u životu, na pozornici i na platnu.

Zanimljivo je da je u prvih 65 godina Šotra potpisao 7 režija u pozorištu, 67 televizijskih drama, 26 igranih serija sa 234 epizoda, 17 igranih filmova, 12 dokumentarnih filmova, 22 emisije poezije i muzike, 29 snimaka i prenosa pozorišnih predstava. Cifra od 373 pojedinačnih TV emisija je našeg umetnika svrstala u red najboljih, tako da je, sa pravom, na promociji monografije, glumica Svetlana Bojković naglasila da je Šotra naše kulturno blago. Koliko je bilo

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »