UKRAJINSKA KRIZA: U napadu na Harkov više osoba poginulo i povređeno; Kijev traži od NATO-a sve dostupne sisteme "patriot"

RTV 04.04.2024  |  RTS
UKRAJINSKA KRIZA: U napadu na Harkov više osoba poginulo i povređeno; Kijev traži od NATO-a sve dostupne sisteme "patriot"

KIJEV - Rat u Ukrajini ušao je u 771. dan. Šef diplomatije Dmitro Kuleba zatražio je od NATO-a da Ukrajini prebaci sve sisteme "patriot" koji su dostupni u svetu. NATO, međutim, još nije doneo odluku o formatu buduće pomoći Kijevu. Mađarska ne namerava da učestvuje u NATO koordinaciji vojnih snabdevanja Ukrajine, poručuje šef diplomatije Peter Sijarto. Rusija planira da do kraja godine formira dve kombinovane armije i 30 formacija – 14 divizija i 16 brigada.

Predsednik Volodimir Zelenski upozorava da je Rusija neumoljiva u bombardovanju. Ponavlja da su Kijevu neophodni novi i pouzdani sistemi protivvazdušne odbrane. Šef diplomatije Dmitro Kuleba bio je nešto direktniji. Pozvao je NATO da prebaci Ukrajini sve sisteme "patriot" koji su dostupni u svetu. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručuje da ministri spoljnih poslova u Briselu još nisu doneli odluku o formatu buduće pomoći, ali da su se složili da krenu

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »