Odbor za zdravstvo SSP: Uprkos nasilnicima iz SNS nastavićemo da lečimo i pomažemo ljudima

Beta pre 23 dana

Resorni odbor za zdravstvo Stranke slobode i pravde (SSP) poručio je danas "režimskim promoterima i zaštitnicima nasilja" da će zdravstveni radnici u toj stranci, kada ne leče ljude, nastaviti da dele letke, dežuraju u kancelarijama i pričaju sa ljudima na štandovima svuda po Srbiji.

"Šesti april 2024. godine će nam ostati u sećanju kao dan kada su batinaši u Kaću bacili na ulicu, udarali šakama i šutirali našeg kolegu lekara Vladu Vrsajkova i poslanicu Maru Puškaš, ali zapravo to je dan kada su napali sve nas zdravstvene radnike okupljene u Resornom odboru za zdravstvo Stranke slobode i pravde, a uvereni smo i sve pristojne ljude koji pamte osnovno hrišćansko načelo kojem nas je učio patrijarh Pavle: 'da budemo ljudi'", stoji u saopštenju tog odbora.

Dodaje se da će se povrede koje su dobili Vrsajkov i Puškaš na sreću zalečiti, ali da će sramota pratiti večno batinaše, njihove nalogodavce, inspiratore i sve one koji pokušavaju da opravdaju "bezumni" politički napad na neistomišljenike.

"Mi zdravstveni radnici najbolje znamo koliko je nekada malo potrebno da se izgubi ono najvrednije - ljudski život. Učili smo i svoj radni vek, baš kao i kolega Vrsajkov posvetili spašavanju života i zaštiti zdravlja. U skladu sa tim ne razumemo kako neko može da šutira čoveka koji leži, pošto zna da svaki taj udarac može biti fatalan", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da neće odustati od borbe za normalno društvo bez nasilje, jer je to, kako se navodi, ne samo njihova ljudska već i profesionalna obaveza.

(Beta, 04.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »