Milovanović (Udruženje tužilaca Srbije) za Marker: Na Balkanu sazreva svest da je korupcija mentalitetski problem (VIDEO)

Insajder pre 13 dana
Milovanović (Udruženje tužilaca Srbije) za Marker: Na Balkanu sazreva svest da je korupcija mentalitetski problem (VIDEO)

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou često izgleda samo kao slovo na papiru, a zakoni kao prepreka koja se lako preskoči. U svemu tome institucije su saučesnici jer je i nečinjenje vrlo jasna poruka. A institucije čine pojedinci a ne zgrade koje ne rade svoj posao. Da li je tužilaštvo slobodno, da li radi svoj posao, za u Marker razgovoru je govorio Predrag Milovanović, član Udruženja tužilaca Srbije.

“Tužilac mora odvažno da radi svoj posao, suprostavi se političkom uticaju bilo gubitnika, bilo pobednika. Zaista je teško izaći pred sud sa odlučnim dokazima kako bi se došlo do osuđujuće presude, inače se sve može pretvoriti u jednu farsu, dimnu zavesu, igrokaz u kome će na kraju gubitnici biti građani, jer neosnovano lišavanje slobode papreno i košta”, kaže Milovanović . Aktuelna su hapšenja u Crnoj Gori, bivši glavni specijalni tužilac kao i visoki policijski

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »