Стефановић (ССП): Не позивамо грађане на бојкот београдских избора већ да размисле

Бета пре 10 дана

Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић је казао да та странка не позива грађане на бојкот предстојећих београдских избора већ им говори да размисле "да ли су то стварно избори".

“Ми не позивамо људе у бојкот, немогуће је и ненормално у овој ситуацији, али оно што грађанима говоримо је: Само размислите да ли су ово стварно избори? Нису", казао је он за телевизију Нова С.

Према његовим речима, власт није испунила ништа од захтева опозиције а изборни услови нису бољи, пренела је ССП која је раније саопштила да неће изаћи на београдске изборе 2.јуна.

"Да ли је испуњено било шта од препорука и захтева опозиције? Нула, ништа није испуњено. Да ли имамо за јоту боље изборне услове? Немамо" изјавио је Стефановић.

ССП је пренела да је он, поводом сутрашње седнице парламента на којој су и измене и допуне закона о промени пребивалишта, рекао да су ту два "огромна проблема".

"Ова измена закона, чак се календарски наводи у тексту, односи се само на ове изборе, то значи да сви следећи нису битни, и друга ствар шта ћемо са десетинама хиљада људи који су нелегално убачени на бирачки списак од 2018.", казао је он.

Навео је да то једино може да се реши тако што се узме бирачли списак да се види ко је променио пребивалиште од 2018. до данас и онда, како је додао, се провери где ти људи живе, где примају плату...

"Па за неколико месеци потпуно бисмо очистили бирачки списак", казао је заменик председника ССП, која је била у коалицији "Србија против насиља" чији некадашњи део излази на изборе у коалицији "Бирам Београд"

Рекао је да из ССП-а никада неће рећи ниједну ружну реч за колеге из опозиције, јер, како је указао, "сви желе исту ствар" али се разликују у тактици, али не и у стратегији.

"У том смислу њихов излазак на изборе не значи да они раде за Вучића, они можда то не желе али се даје легитимитет лажним, унапред покраденим изборима и нажалост даје се подршка продужетку ове власти", казао је он.

Да смо, како је казао, остали доследни у захтевима, "а Вучић је већ био сатеран на конопце", он би морао да испуни ствари до краја јесени.

"Жао ми је што су одустали од сопствене речи, ниједну ружну реч нећу рећи за њих, али ћу да кажем да је ово дало режиму времена да удахне ваздух, а био је на конопцима", казао је.

Били смо, како је оценио, "на корак до успешног реализовања притиска - овако ће та борба трајати мало дуже".

"Ми смо остали на позицијама да је неопходно обезбедити минималне услове и за то ћемо се борити и након 2. јуна. Наш циљ је обарање и рушење корумпираног режима, а не играње ревијалних утакмица", казао је Стефановић.

Из некашадашње "Србије против насиља", уз ССП, на београдске изборе, како су саопштили раније, не излазе ни странке Заједно и Србија центар (СРЦЕ).

Коалицију "Бирамо Београд" чине Зелено-леви фронт, Народни покрет Србије, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Еколошки устанак и Ново лице Србије

(Бета, 05.09.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Друштво, најновије вести »