Павловић (НПС): Изборни услови сада нешто бољи него у децембру прошле године

Бета пре 10 дана

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС) Милош Павловић оценио је данас да су изборни услови "сада нешто бољи" него на изборима децембра 2023. године и да су "сви захтеви опозиције" за побољшање изборних услова "у већој мери испуњени".

Павловић је за телевизију Н1 рекао да ће данас бити усвојен закон по коме бирачи који су мењали пребивалиште у последњих 11 месеци, неће моћи да гласају на локалним изборима 2. јуна.

"То је велика победа, као и чињеница да су градски и локални избори спојени. Данашње усвајање закона је један од најбитнијих услова за излазак на изборе", казао је Павловић а пренео НПС.

Оценио је да је Београд тренутно "центар Европе за прање новца" који се по његовим речима, од корупције и продаје наркотика, кроз кладионице и слот клубове пере и користи за инвестиције.

"Од тог новца су купљени ПКБ, Београђанка, Генекс кула. То је један од примера инвеститорског урбанизма који мора да се заустави променом власти у Београду", навео је Павловић.

Упозорио је да је Београд "у јако лошем финансијском стању" и да је Привремени орган Београда "задужио град за 26 милиона евра".

"Прва и основна ствар која треба да се уради у Београду је да се зауставе све намештене јавне набавке и онда ће се доћи до новца, након чега треба урадити финансијску консолидацију и ревизију пословања јавних градских предузећа, у којима је запослен највећи број партијских кадрова, чак 80 одсто", рекао је потпредседник Народног покрета Србије.

(Бета, 05.10.2024)

Повезане вести »

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »