Narodna stranka: Država da jasno osudi zabranu ulaska patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju

Beta pre 25 dana

Narodna stranka pozvala je sve državne organe i institucije da jasno osude zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju i episkopima Srpske pravoslavne crkve koji su pošli na Kosovo i Metohiju radi otvaranja redovnog Sabora SPC u Pećkoj patrijaršiji.

Ova stranka najoštrije je osudila kako je navela "odluku takozvane međunarodne zajednice da preko svog štićenika Aljbina Kurtija zabrani ulazak na teritoriju Kosova i Metohije Patrijarhu Porfiriju i episkopima".

"Nadamo se da je danas i najvećim optimistima postalo jasno šta je stvarni cilj svih jalovih pregovora koji se na štetu Srbije, naše crkve i naroda vode u proteklih 25 godina radi navodnog uspostavljanja mira na Balkanu po cenu propasti srpske nacije", naveli su u saopštenju.

Pozvali su državne organe, institucije od nacionalnog značaja, univerzitete, političke stranke i sve dobronamerne građane Srbije da osude "ovu vandalsku odluku" pridržavajući se makar činjenice da je reč o kršenju elementarnih ljudskih prava na koje ima pravo svaki građanin Srbije.

(Beta, 05.13.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »