Ujedinjena opozicija predstavila plan za Novi Sad nakon pobede na izborima

Beta pre 15 dana

Koalicija 12 opozicionih stranaka i pokreta koji nastupaju na listi "Udruženi za slobodan Novi Sad" danas je na prvom predizbornom skupu u centru grada pozvala građane da izađu na izbore i da uklone vlast koju prethodnih 12 godina "karakterišu samopromocija i besomučno betoniranje".

Prvi na listi, predsednik novosadskog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Tubić, između ostalog, poručio je da će nova vlast usvojiti novi Generalni urbanistički plan, kao i da će umesto "Novog Sada na vodi" biti izgrađen centralni park sa marinom.

"Sve opozicione stranke udružile su se u jednu kolonu, u kolonu slobode, kolonu bez straha, pobedničku kolonu, i levi i desni i monarhisti i komunisti", poručio je Tubić.

Veljko Krstonošić iz Demokratske stranke naveo je da je zdravlje prioritet broj jedan, zbog čega će ta lista raditi na tome da Novi Sad konačno dobije Gradsku bolnicu, kao i da će se boriti za to da "decu više ne lečimo SMS-ovima".

"Lokalna vlast ima samo jedan zadatak - da poboljša kvalitet života u gradu, a već 12 godina smo svedoci da ova vlast radi suprotno interesima grada Novog Sada i njegovih građana. Ni u jednom segmentu ona nije položila ispit", poručio je Krstonošić.

Jedan od nosilaca liste, predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimir Vrsajkov, podsetio je da je u aprilu cela Srbija čula za njega kada je pretučen tokom stranačke akcije u Kaću, kada su "batinaši iz SNS pokazali kako izgleda izborna kampanja u njihovoj izvedbi".

"Mi smo za povratak kulture dijaloga i za pristojnost u Novom Sadu, za lečenje agresije i besa koje su ti ljudi doneli u naš grad. Mi smo za slobodu Novog Sada", zaključio je Vrsajkov.

Građanima su se obratili i brojni kandidati za odbornike drugih članica koalicije i tom prilikom izneli planove za postizborni period, između ostalog, ideje za rešavanje saobraćajnih i infrastrukturnih problema, kao i planove za zdravstvo, kulturu, socijalna i brojna druga pitanja.

(Beta, 05.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »