Gajić (NS): Infostan pljačka Beograđane, treba ga ukinuti ili reorganizovati

Beta pre 22 dana

Predsednik Narodne stranke (NS) i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Narodna lista – ključ za pobedu" Vladimir Gajić izjavio je danas da Infostan "organizovano pljačka Beograđane" i da bi ga trebalo ili ukinuti ili učiniti neprofitnim preduzećem, jer javno preduzeće ne može da ostvaruje profit na račun građana.

Gajić je rekao da bi naplatu usluga koju obavlja Infostan i za to od građana uzima proviziju trebalo prebaciti javnim preduzećima koja usluge i pružaju i to tako da ih naplaćuju bez dodatne provizije.

"Infostan je u 2023. godini od posredničke provizije radi naplate usluga drugih javnih preduzeća ostvario dobit od 2,5 miliona evra. Pljačka građana se sprovodi i naplatom zastarelih potraživanja nezakonitim knjiženjem poslednjeg računa u korist računa koji je već zastareo", rekao je Gajić.

Gajić je naveo da se građanima šalju opomene pred utuženje, pokreću postupci radi prinudne naplate potraživanja koja su već uredno plaćena, a Infostan angažuje i plaća advokate iako zapošljava diplomirane pravnike, angažuje izvršitelje iako je to potpuno nepotrebno, a istovremeno gotovo redovno ne odgovara na reklamacije građana.

Gajić je dao primer da je usluga iznošenja smeća razdvojena na dve – sakupljanje i transport komunalnog otpada i odlaganje komunalnog otpada.

"Prva se plaća Javnom preduzeću Gradska čistoća, a druga kompaniji 'Beo čista energija' u vlasništvu stranog konzorcijuma sa kojima više od 7.000 domaćinstava i 17.000 privrednih subjekata nema nikakve ugovorne obaveze i sa  cenama koje nemaju nikakav ekvivalent sa uslugama koje pružaju", zaključio je Gajić.

(Beta, 05.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »