Ljajić (SDPS): Opozicija će se pocepati nakon izbora zbog borbe oko liderske pozicije

Beta pre 13 dana

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić smatra da će nakon lokalnih izbora doći do međusobnog optuživanja unutar opozicije i borbe za lidersku poziciju u tom političkom bloku i do njenog cepanja.

Ljajić je u intervjuu za današnji Alo rekao i da očekuje dobar rezultata na lokalnim izborima koji će vladajućoj većini omogućiti da brzo formira vlast u svim gradovima i opštinama jer ima puno posla, kao i da u naredne četiri godine neće biti izbora.

"U ovoj kampanji se najmanje bavimo opozicijom, više govorimo o planiranim projektima nego o političkim protivnicima. I to je pozitivna stvar. Ako bih govorio kao analitičar, čini mi se da se među opozicijom trenutno vodi borba za lidersku poziciju. I ta borba će se rasplamsati nakon izbora", istakao je Ljajić.

On je dodao da je nova Vlada Srbije pred velikim izazovima i na unutrašnjem i na međunarodnom planu, i da ostaje da se vidi kako će se pokazati.

Ljajić je objasnio i da će mu to što nije ministar u novoj vladi ostaviti više vremena da se posveti stranci, njenoj organizaciji, kadrovskom jačanju i omasovljenju.

(Beta, 05.20.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »