Novaković (DS) za Betu: Na skupu SNS-a bilo više autobusa nego Novosađana

Beta pre 13 dana

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je danas da je na jučerašnjem predizbornom skupu Srpske napredne stranke (SNS) bilo više autobusa iz unutrašnjosti nego Novosađana.

Novaković je agenciji Beta kazao da u SNS postoji opravdana zabrinutost zbog loših rezultata u Novom Sadu i da su zbog toga na političkom skupu organizovali navijački performans kako bi pokušali da zastraše Novosađane.

"Gubitak vlasti SNS u Novom Sadu je veoma izvestan i to je za njih veliki problem jer počivaju na stopostotnoj kontroli državnih resursa. Svaki gubitak vlasti doprineo bi da se njihova piramida sruši. Oni su juče u Novi Sad doveli navijačke grupe i veliki broj ljudi iz unutrašnjosti kako bi predstavli da ovde imaju nekakvu podršku", rekao je on.

Prema njegovim rečima, navijači su dovedeni da bi zastrašili građane koji na izborima žele da izraze slobodnu volju.

"Siguran sam da se Novosađani nisu uplašili navijačke atmosfere sa skupa SNS. Najlošije u toj priči je to što predsednik države (Aleksandar Vučić) misli da s tim skandiranjem i navijačkim gestikulacijama može da se obrati svim građanima i da demobiliše one koji žele pristojan Novi Sad", rekao je Novaković.

Naglasio je da je na mitingu SNS bilo najmanje Novosađana koji su na taj skup došli slobodnom voljom.

"Na skupovima SNS u Novom Sadu je sve više autobusa, a sve manje Novosađana. Jučerašnji skup je, po broju autobusa, bio jedan od najbrojnijih, ali zbog malog broja prisutnih Novosađana bio je i jedan od najneubedljivijih", ocenio je Novaković.

Izborna lista "Novi Sad sutra-Aleksandar Vučić" održala je juče predizborni skup u novosadskom SPENS-u na kome su govorili Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Miloš Vučević...

Nosilac te liste i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zatražio da ta lista na izborima u svim vojvođanskim gradovima i opštinama ostvari pobedu, osim u tri-četri opštine u kojima će, kako je rekao, pobediti Savez vojvođanskih Mađara.

(Beta, 05.20.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »