Stamatović za Marker razgovor: Zbog saradnje sa republičkom vlašću, građani Čajetine i okoline dobiće velike infrastrukturne projekte (VIDEO)

Insajder pre 24 dana
Stamatović za Marker razgovor: Zbog saradnje sa republičkom vlašću, građani Čajetine i okoline dobiće velike…

Lokalni izbori i globalni problemi. Šta zaista lokalne samouprave mogu da urade samostalno? Ako kvalitet života zavisi od vode, vazduha, šanse za zaposlenje, za lečenje, za školovanje, za pristup sudovima. Većina tih problema rešava se na državnom nivou. Mogu li inicijative da krenu sa lokala? Može li to ako je vlada na državnom nivou ili na kraju ipak ne ispoštovan pakt sa republičkom vlašću?

'Čajetina je primer da jedna lokalna samouprava može i samostalno da funkcioniše. Možete da te unutrašnje rezerve, resurse stavite u funkciju i možete nešto ozbiljno da napravite i bez republičke vlasti. Mi smo pokazali, da možemo da napravimo i da povećamo budžet, da napravimo jedan dobar privredni ambijent, da privučemo investitore i u nekom periodu od 20 godina, da povećavamo broj stanovnika i da povećavamo broj novorođene dece“, za Marker razgovora kaže Milan

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »